Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiakkaat ihmeissään: Espoolaisessa uimahallissa ei pystytty tekemään 3 000 euron korjausta, koska rahat uhkaavat loppua – "Joudumme seuraamaan viikkotasolla, mihin korjausrahat riittävät"

Ylläpitokorjauksiin tarkoitettujen määrärahojen hupeneminen viivästyttää nyt joidenkin pientenkin korjausten tekemistä Espoossa.

Leppävaaran uimahallissa asiakkaat ovat kummastelleet, miksi uimahallin porealtaat eivät ole toimineet kuukausiin. Myös uimahallin sauna on ollut pois käytöstä.

Espoon liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko sanoo, että syynä porealtaiden toimimattomuuteen on pumppujen rikkoutuminen. Niiden korjaus on nyt tilattu, ja noin 3 000 euron hintainen remontti kuitataan liikunta- ja urheilupalveluiden budjetista.

Saunan käyttökatko johtuu rikkinäisestä ovesta, ja uuden oven tekeminen vaatii mittatilaustyötä.

– Sen toimitus on valitettavasti viivästynyt, Ikävalko sanoo.

Vikojen korjaaminen kuuluisi periaatteessa kaupungin tilapalveluille, joka toimii hallissa vuokraisäntänä. Korjauskuluihin tarkoitettujen määrärahojen huvettua tilapalvelut on kuitenkin ilmoittanut, ettei se voi korjauksia tehdä, Ikävalko kertoo.

– Tilapalvelu on ilmoittanut, että korjausrahat on suunnattava kaikkien tärkeimpiin korjauksiin, eli turvallisuuteen ja terveyteen vaikuttaviin korjauksiin.

Hän pitää korjauksen viivästymistä harmittava asiakkaille, jotka maksavat normaalin hinnan hallin käytöstä.

Palvelutuotantopäällikkö Taneli Kalliokoski tilapalveluista sanoo, että ylläpitokorjauksiin on tälle vuodelle budjetoitu käyttötaloudessa 14 miljoonaa euroa. Lisäksi korjauksia tehdään investointeina keskimäärin 20 miljoonalla eurolla vuodessa.

Tällä rahalla tilapalveluiden pitää kattaa yhteensä 450 rakennuksen korjaustarpeet.

Kalliokosken mukaan niukkuutta on ollut useina vuosina. Syynä on korjausvelka, jota syntyy vanhoihin rakennuksiin suurten rahasummien upotessa Espoon uusiin tiloihin.

– Joudumme seuraamaan viikkotasolla, mihin korjausrahat riittävät.

Kalliokosken mukaan korjauksissa on pakko tehdä priorisointia.

– Periaatteenamme on, että taataan tilojen olevan käyttökelpoisia. Jos esimerkiksi jotain koulurakennusta ei voida käyttää, ajaa sen korjaus edelle.

Rahallisesti poreltaiden pumput ovat pisara uimahallin kokonaiskuluissa. Jarmo Ikävalkon mukaan hallin pyörittäminen maksaa noin 4 miljoonaa euroa vuodessa. Tilapalveluille maksetaan vuokrana noin 2,4 miljoonaa, ja siivouskuluihin menee 390 000 euroa.

Loput budjetista käytetään liikuntapalveluiden henkilöstökuluihin ja muun muassa vedenkäsittelyjärjestelmän kemikaaleihin.

Summaan sisältyy myös ostopalveluina hankittava kassa- ja kahviopalvelut sekä uinninvalvonta.