Espoo saavuttamassa pian 80 prosentin haamurajan – kaupunki aikoo jatkaa aktiivisesti pop up -rokotuksia

Kuvituskuva. Pekka Salonen / arkisto

Anneli Tuominen-Halomo

Ensimmäisen koronarokotusannoksen on saanut 85,6 prosenttia yli 12-vuotiaista espoolaisista ja toisen annoksen 78,9 prosenttia espoolaisista.

– Vähimmäistavoitteeksi asetettu 80 prosenttia täyttyy ihan pian, terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen iloitsee.

– Toivottavasti pääsemme reilusti yli 80 prosentin. Rokotuksia on tarjolla vielä pitkään.

Espoossa jatketaankin aktiivisesti pop up -rokotusten järjestämistä. Näillä halutaan tavoittaa etenkin nuoria ja vieraskieliä asukkaita. Ensi viikolla koronarokotus järjestetään Suomi-Syyria -seuran tiloissa.

– Olemme käyneet tiivistä vuoropuhelua vieraskielisten ryhmien kanssa, mutta muita konkreettisia suunnitelmia vastaavista pop up -rokotuksista ei vielä ole tehty.

Paanasen mukaan suomen- ja ruotsinkielisten asukkaiden rokotuskattavuus on edelleen korkeampi kuin vieraskielisten. Tuoretta tietoa kattavuuden erosta ei kuitenkaan ole.

Viime viikolla pop up -rokotus järjestettiin Lippulaivan ja Länsimetron rakennustyömailla Espoonlahdessa. Myös viikolla 44 on järjestetään pop up -rokotus jollain työmaalla.

Viime keskiviikkoon (20.10.) mennessä koronarokotuksia on annettu Espoossa yhteensä 417 145 rokotetta.

Yhteensä 14 224 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Kyseessä ovat laboratoriovarmistetut tautitapaukset. Viimeisen viikon aikana tapausten määrä on kasvanut 251:llä ja kahden viikon aikana yhteensä 476:lla. Tautiin on menehtynyt 71 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä.

Espoon ilmaantuvuusluku on 164. Se tarkoittaa koronatautitapausten määrä 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut