Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matinkylän lukion rakentaminen alkaa loppuvuodesta – näin alkuperäistä suunnitelmaa on vielä muutettu

Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle sijoittuvan Matinkylän lukion rakentaminen alkaa marras-joulukuun aikana. Hankkeen toteuttaa SRV.

Rakennus nousee metroaseman viereen Tynnyripuistoon. Aivan sen lähelle rakennetaan parhaillaan Matinkylän uimahallia.

Uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi urheiluhallin, joka palvelee myös kilpaurheilua.

Hankkeen suunnittelu alkoi viime vuoden lokakuussa. Alkuperäistä suunnitelmaa on kehitetty siten, että urheiluhallin ympärille kiertynyt alun perin nelikerroksinen kouluosa sijoittuu nyt urheiluhallin viereen viiteen kerrokseen, jolloin rakennus muuttuu hahmoltaan porrastuvaksi. Myös tilojen käyttöä on tehostettu.

Suurten ikkunoiden ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä. Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi muuntojoustavia oppimisympäristöjä. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41,5 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus on noin 37,5 miljoonaa euroa.

Kestävä kehitys on huomioitu muun muassa rakennuksen kompaktissa ja energiatehokkaassa muodossa.

Uusi koulu valmistuu loppuvuodesta 2023, ja tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 alusta.