Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syysmyrsky nostanut meriveden ennustettua korkeammalle, veteen päätynyt tavaraa, kevyen liikenteen väyliä veden peitossa, työllistänyt pelastuslaitosta...  – Näin myrsky jatkuu

Syysmyrsky riepottelee nyt Suomea olan takaa. Merivesi on noussut jopa ennustettua korkeammalle.

Myräkkä heikkenee Uudellamaalla iltaan mennessä, mutta vesisade jatkuu.

Merivesi on noussut sekä Helsingin edustalla että itäisellä Suomenlahdella. Merivartiosto kertoo Twitterissä, että merivesi on noussut ennustettua korkeammalle. Sen vuoksi mereen on päätynyt irtainta tavaraa, joka on vaaraksi vesillä liikkujille.

Esimerkiksi Helsingissä Arabianrannassa kevyen liikenteen reittejä on jäänyt veden alle.

Tuuli on vaarallisen voimakasta osassa sisämaatakin. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on voimassa Ilmatieteen laitoksen tuulivaroitus. Sen mukaan lounaistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus on puuskissa 20 metriä sekunnissa.

Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla varoitetaan puolestaan huonosta ajokelistä.

– Uudellamaalla alkaa pahin myrsky olla nyt iltapäivän aikana ohi. Mitä idemmäksi mennään, siellä voi vielä olla huippulukemia, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

– Tuuli voi olla vielä tänään pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan rannikolla 15 metriä sekunnissa ja sisämaassa jonkin verran vähemmän. Koska vettä sataa, tulee liikenteessä noudattaa varovaisuutta, vaikka ajokelivaroitusta ei ole alueelle annettu, Siiskonen jatkaa.

Yöllä tuulee enää kohtalaisesti, mutta paikoin tuuli voi kuitenkin olla navakkaa. Vasta lauantai-iltaan mennessä tuuli on heikentynyt selvästi. Tuulen suuntakin on siihen mennessä muuttunut. Se puhaltaa pohjoisen puolelta.

– Vesisadetta on odotettavissa lauantain iltapäivään asti. Vasta illaksi sää poutaantuu.

Siiskonen muistuttaa tiellä liikkujia siitä, että lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä on pakkasta.

Pelastuslaitoksilla on perjantain aikana riittänyt töitä. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että sillä on 30 pelastustehtävää.

Foreca on kertonut tänään Twitterissä myrskyn voimasta.

– Matalapaineen keskus aiheuttaa Suomenlahdelle länsimyrskyä ja lähes koko Suomeen voimakkaita tuulia. Tuuli on voimakkaimmillaan perjantaina aamusta iltapäivään asti ja heikkenee illalla, sanoo blogissa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Rinteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa sekä ajoittain Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tulee laajalti sateita sekä perjantaina että lauantaina. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sateet tulevat osin lumena.

– Yön edetessä lumisateet etenevät etelämmäksi, myös maan keskiosassa vesisateet muuttuvat yöllä osin lumeksi, kertoo Rinne.