Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummella visioidaan uutta merellistä keskusta – kaikille avoin merenranta, 300 uutta venepaikkaa, uimaranta ja ravintola

Palvelut: Kirkkonummi tähyää merelle. Kantvikiin visioidaan kaikille avointa merenrantaa, jonne tulisi muun muassa 300 uutta venepaikkaa, uimaranta, ravintola ja asuntoja.

Kirkkonummen keskeisen ja vielä rakentamattoman merenrannan suunnitelmat alkavat hahmottua. Nyt meren äärellä on pieni purjehdustukikohta, tulevaisuudessa iso venesatama ja asuntoja.

Kirkkonummella on iät ja ajat koettu isoksi puutteeksi se, että merelliseksi mainostetussa kunnassa on vaikea saavuttaa kaikille avointa merenrantaa. Merelliset ulkoilualueet ovat kaukana.

Lähin kohde olisi Kantvik ja Strömsby, jossa Kirkkonummi ja Helsingin kaupunki omistavat maata.

Meri-Kirkkonummen kohokohdaksi on suunniteltu niin sanottua Jollarantaa, jossa veneseuralla on tällä hetkellä pieni tukikohta. Alueelle olisi alustavan selvityksen mukaan mahdollista rakentaa mittava veneilykeskus.

Paikka on avoimen meren äärellä, ranta on syvä ja sinne on helppo tulla veneellä ja jopa joukkoliikenneyhteydet on mahdollista järjestää.

Venesatama tarvitsee ison aallonmurtajan, mutta toisaalta ruoppauksia ei tarvita. Sijainti on altis tuulelle ja aallokolle.

Venesatamaan voisi rakentaa noin 300 venepaikkaa ja rantaan kaikki tarvittavat palvelut myös vierasvenesatamaa varten. Yleinen uimaranta sijoittuisi myös rannalle.

Pitkän aallonmurtajan päällä olisi oiva paikka ravintolalle.

Lähistöllä metsän takana on jo nykyisin veneilyyn liittyviä palveluita ja niitä mahtuisi alueelle lisää. ”Veneilyklusterialueelta” voidaan rakentaa suora yhteys rantaan.

Jollarannan suunnittelu liittyy laajempaan koko Kantvikia kattavaan kaavoitukseen.

Venesatamaselvityksessä on katsottu lisäksi toista uutta satamapaikkaa, jonka Helsingin kaupunki omistaa.

Nykyisen Hupisaaren venesataman vastapäätä lahden perälle on kaavailtu venelaitureita ja rannalle asuntoja. Hupisaari on tarkoitus varata jatkossakin venesatamaksi.

Venesatamien suunnitelmat ovat osa Kantvikin osayleiskaavaa, joka kattaa Kantvikin ja Sepänkannaksen taajamat, Strömsbyn teollisuusalueen sekä Pilvijärven ja Pippurin haja-asutusalueet.

Nykyisin alueella on asukkaita noin 3 500. Yleiskaavan suunnitelmissa on varauduttu noin 4 000 uuteen asukkaaseen parinkymmenen vuoden aikana.

Kantvikin osayleiskaavan valmisteluaineisto on tulossa nähtäville. Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee asiaa 28. lokakuuta.