Kaatuneita keloja hakattu nuotiopuiksi Nuuksiossa – Kansallispuistosta purettiin vuosi sitten 350 laitonta tulipaikkaa, nyt löydettiin 123 nuotion jäänteet

Laittomia tulipaikkoja löytyi muun muassa Nuuksion hienoilta maisemapaikoilta, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa. Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo
Katja Riihola

Katja Riihola

Nuuksion kansallispuistosta purettiin lauantaina 23. lokakuuta yhteensä 123 laitonta tulipaikkaa.

Purettavaa löytyi erityisesti hienoilta maisemapaikoilta ja kansallispuiston syrjäisemmistä osista. Laittomiin tulipaikkoihin liittyy usein puiden kaatamista ja kaatuneiden kelopuiden hakkaamista polttopuiksi, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa. Puiden kaataminen ja kelopuihin koskeminen on kansallispuistossa ehdottomasti kiellettyä.

Laittomia nuotioita löytyi myös virallisten tulipaikkojen läheisyydestä esimerkiksi Haukkalammella, jossa on polttopuita helposti saatavilla.

Purkutalkoot järjestettiin, koska muualle kuin virallisille tulentekopaikoille tehdyt nuotiot kuluttavat luontoa ja ovat paloturvallisuusriski. Siivoamisen jälkeen kävijät on myös helpompi ohjata luvallisille paikoille.

Heinäkuussa Länsiväylä (LV 6.7.2021) kertoi, että eräpoliisi ja erätarkastaja jakoivat Espoossa ja Kirkkonummella useita huomautuksia makkaranpaistajille, joita eivät pidätelleet edes metsäpalovaroitukset.

Talkoot järjestettiin ympäristöjärjestö WWF ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteistyönä. Purkuryhmiä oli 15.

Talkoot järjestettiin Nuuksiossa toista kertaa. Vuosi sitten Nuuksiossa purettiin 350 tulipaikkaa.

Metsähallituksen erikoissuunnittelija Joel Heino muistuttaa tiedotteessa, ettei tulen tekeminen kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan tulisteluun täytyy aina olla maanomistajan lupa.

Luonnonsuojelualueilla, kuten kansallispuistoissa, tulenteko on sallittu huolletuilla ja merkityillä tulentekopaikoilla.

Puiden, pensaiden tai muiden kasvien ja niiden osien ottaminen ja vahingoittaminen on kiellettyä. Vain ruokasienten ja marjojen kerääminen on sallittua.

Nuuksion viralliset tulipaikat ovat Metsähallituksen rakentamia ja niiden yhteydessä on aina myös muita rakennelmia, kuten puuvaja ja kuivakäymälä.

Lue myös:

Länsi-Uudenmaan poliisilla on jo 12 eräpoliisia – Nuuksiossa jälleen retkiratsia viikonloppuna

Nuuksiossa voi yhä useammin törmätä reppuselkäiseen poliisiin, taustalla ovat retkeilybuumin aiheuttamat häiriöt – "Pollarin näkyminen tuo rauhoittavaa vaikutusta"

Länsi-Uudenmaan poliisi alkaa valvoa Nuuksiota tehostetusti – erityisesti yksi paikka ollut öisten juhlijoiden suosiossa

Länsi-Uudenmaan poliisi jalkautui heti valvomaan Nuuksioon – kehotus siirtyä ei mennyt juhlivalle seurueelle kerralla perille

Nuuksion luvattomista nuotiopaikoista jo lähes 250 ilmoitusta – "Poliisin tiedossa on myös laitonta puiden kaatamista"

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut