Pakollinen maksu yhä hoitamatta 44000 opiskelijalla – Voi mennä jopa ulosottoon

Kuvituskuva. Tuija Pauhu/Arkisto

Minna Harmaala

Kela on lähettänyt noin 44 000 opiskelijalle maksumuistutuksen terveydenhoitomaksusta. Terveydenhoitomaksusta tuli tämän vuoden alussa pakollinen kaikille korkeakouluopiskelijoille.

Maksun on Kelan mukaan hoitanut ajallaan noin 227 000 opiskelijaa eli maksu on rästissä lähes joka kuudennella opiskelijalla.

Muistutus on lähtenyt niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä olevaksi viimeistään syyskuun lopussa, mutta eivät ole maksaneet terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä. Nämä opiskelijat joutuvat nyt pulittamaan varsinaisen maksun lisäksi viivästymisestä 5 euroa. Summa on suhteellisesti varsin merkittävä lisä, sillä terveydenhoitomaksu on noin 36 euroa lukukaudessa.

Jos opiskelija ei maksa vielä maksumuistutuksen saatuaankaan, Kela voi pidättää maksun opiskelijan opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta. Kela aikoo periä summan joulukuun opintorahasta. Jos opiskelija sitä pyytää, maksun voi kuitata myös muusta Kelan maksamasta etuudesta.

Jos Kela ei pysty kuittaamaan maksua opintorahasta, terveydenhoitomaksu menee ulosottoon.

Yli 8 000 korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksua menossa ulosottoon

Opiskelija, muistitko tämän tärkeän maksun? Laiminlyötynä se voi päätyä vaikka ulosottoon

Korkeakouluopiskelija, muistitko maksaa terveydenhuoltomaksun? – USU: 120 000 opiskelijaa ei ole vielä maksanut, voi mennä jopa perintään

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut