Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo rikkoi 80 prosentin rajan – terveyspalvelujen johtajalla viesti espoolaisille

Suomessa tavoitteeksi asetettu 80 prosentin koronarokotuskattavuus on nyt Espoossa saavutettu.

Terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen toivoo kuitenkin, että kattavuus nousee vielä huomattavasti. Paanasen mukaan nuorten aktiivisuus ensimmäisen koronarokotteen ottamisessa on kasvanut sen jälkeen, kun koronapassi otettiin käyttöön.

Rokotuksista huolimatta ilmaantuvuusluku on Espoossa noussut muutamassa päivässä 164:stä 173:een.

– Koronaa on rokotuksista huolimatta liikkeellä, ja rokotettukin voi saada lievän taudin. Jokainen voi itse vaikuttaa taudin leviämiseen huolehtimalla turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta, Paananen muistuttaa.

Espoo aloittaa kolmannen koronarokotuksen antamisen asukkaille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. THL suosittelee kuntia tarjoamaan kolmannen koronarokoteannoksen 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Tällä hetkellä ajan kolmosrokotukseen voi varata puhelimessa jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800. Se toimii maanantaista perjantaihin kello 8–18. Verkkoajanvarauksen mahdollisuudesta tiedotetaan myöhemmin.

– Osa riskiryhmistä saa rokotteen paikanpäällä. Ajanvarauksella rokotetaan Ison Omenan rokotuspisteessä, Paananen mainitsee.

Hoivakodeissa kolmosrokotteen ovat jo saaneet ne henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäiset rokotteet alle kuuden viikon aikavälillä alkuvuodesta 2021. Muiden asukkaiden osalta rokotuksia jatketaan tällä viikolla.

Kotihoidon asiakkaille kolmansia annoksia voidaan alkaa antaa aikaisintaan marraskuun puolen välin tienoilla.

Vammaispalvelun asumisyksiköissä kolmannen rokotuksen ajankohta olisi marras-joulukuu.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asumisyksiköissä toinen rokotus on ollut tarjolla elokuussa, jolloin kolmas annos olisi ajankohtainen helmikuussa 2022.