Espoolainen Minna Rahikka käyttää kaikki rahansa kulttuuriin – nyt hän jakaa vinkkinsä Espoon kulttuurisyksyyn

Kulttuuri: Kulttuurin suurkuluttaja poimi suosikkinsa syksyn tarjonnasta.

Minna Rahikka ohjaamassa burleskikurssia. Kulttuurin kuluttamisen lisäksi hän on itsekin innokas opiskelija. Työväenopistosta löytyy aina jotain kiinnostavaa opiskeltavaa. Minna Rahikan albumi

Anneli Tuominen-Halomo

– Oikeastaan elämäni on pelkkää kulttuuria ja kaikki rahani menee kulttuuriin. Käyn kaikenlaisissa kulttuuririennoissa oopperasta katutaidenäyttelyihin, Minna Rahikka kertoo. Länsiväylän pyynnöstä hän poimi Espoon syksyn kulttuuritarjonnasta muutaman kiinnostavan tapahtuman.

Näyttelykeskus Weegee on yksi niistä kohteista, joissa Minna Rahikka käy usein. Erityisen kiinnostava on nyt Espoon modernin taiteen museon Emman Leena ja Kalle Nion Maalauskone ja kaikki muutkin Weegeellä meneillään olevat näyttelyt. Weegee on hänen mielestään kaiken kaikkiaan hieno paikka.

Minna Rahikka on harrastanut teatteria teini-iästä lähtien.

– Käyn mielelläni katsomassa harrastajateattereita ja varsinkin Matinkylän monitoimitalossa olen käynyt 30 vuotta. Nyt siellä menee Closer.

Innostus kulttuuria kohtaan heräsi jo Rahikan lapsuusvuosina pienellä paikkakunnalla.

– Mieleen on jäänyt seurojentalolla järjestetyt hirvipeijaiset ja niiden ohjelma. Siellä oli aina hieno tunnelma. Kun kylällä järjestettiin harvakseltaan elokuvaesityksiä, kaikki kyläläiset olivat paikalla.

Olisi kiva jos Espoossa olisi Tavastian tyyppinen paikka.

Gallen Kallelan museo ja nykyisin kauppakeskus Entressessä toimiva Helinä Rautavaaran museo ovat niitä, missä Minna Rahikka ei ole vielä ehtinyt käymään.

– Käyn taidenäyttelyissä ja museoissa välillä ihan työmatkalla rentoutumassa töiden jälkeen. Minulla on museokortti ja teen myös museohaasteita eli kuvia näyttelyistä Instagramiin.

Espoon kulttuuritarjonta on hyvää, mutta Rahikalla on myös toiveita.

– Toivoisin Espooseen enemmän tiloja kulttuurin harrastajille, tanssille ja teatterille. Täällä tarvittaisiin sellaisia edullisia tiloja, joita voi vuokrata kertahintaan tai varata vakiovuoroja. Itse teen esitystaidetta, jota varten tiloja ei ole oikeastaan kuin yksityisillä tanssikouluilla. Onneksi ne vuokraavat tiloja, mutta tilanne Espoossa on hankala, joten itsekin käytän helsinkiläisten tanssistudioiden tiloja.

Matinkylän vanha terveysasema olisi Minna Rahikan mielestä ehdottomasti saatava kultuurin ja harrastustoiminnan käyttöön. Jokaisessa kaupunginosassa pitäisi olla asukastalo.

– Tavastian tyyppisiä keikkapaikkoja ei Espoossa ole ja olisihan se kiva jos olisi. Espoossa keikat on kulttuurisaleissa, missä istutaan paikoillaan. Se ei oikein rokkiskenen kanssa toimi.

– Keran Halleilla on ollut ihan mahtava meininki, niin näyttelyt, musiikki kuin kirpparitkin ovat olleet onnistuneita juttuja. Olisi ihan huippua, jos sinne saataisiin sellaista mennyttä Nosturi-meininkiä.

Minna Rahikka on harrastanut teatteria vuodesta 1980 lähtien ja ollut mukana espoolaisissa harrastajaryhmissä, muun muassa Espoonlahden teatterissa. Viimeiset 10 vuotta hän on tehnyt burleskia ja myös opettanut sitä neljä vuotta Espoon työväenopistossa.

– Työväenopistossa opiskelen itsekin aina jotain, tänä syksynä pääsin jälleen klovneriakurssille.

Espoon lisäksi Minna Rahikka kiertelee ympäri Etelä-Suomen näyttelyissä ja museoissa.

– Musiikki ja erityisesti metallimusiikki on lähellä sydäntäni. Välillä lähden ulkomaille saakka kotimaisten suosikkibändien perässä.

Minne mennä?

Minna Rahikan vinkit

Vielä ehtii: Matinkylän monitoimitalossa Teatteri Musta Aukon esitys Closer 30. lokakuuta saakka.

Sellosalissa Musiikkiopisto Juvenalian Basistit lavalla 12. lokakuuta.

Sellosalissa hard rock -bändi Temple Ballsin keikka 13. marraskuuta.

Teatteri Hevosenkengässä Red Nose Companyn Juoksuhaudantie 17. marraskuuta.

Suosittelen lapsiperheille kaikkia ihania kulttuuritalo Auroran tapahtumia.

Kaikki Näyttelykeskus Weegeen näyttelyt, erityisesti Emman näyttelyt.

Minna Rahikalle kulttuuria on myös urheilu. Hänen suosittelee Hongan futismatseja, koripallomatseja ja Vermon raveja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut