Lasten ja nuorten hyvinvointia haastavat nyt monet asiat – Kauniaisissa kouluväsymystä, seksuaalista häirintää ja perhepiiristä saatua alkoholia

Osa kauniaislaisista nuorista kertoi Kouluterveyskyselyssä saavansa alkoholia perhepiiristä. Sirpa Ylönen

Kauniaislaiset lapset ja nuoret voivat kansallisella tasolla verrattain hyvin, summataan kansallisen Kouluterveyskyselyn alueellisia tuloksia Kauniaisten kaupungin nettisivujen tiedotteessa.

Kouluterveyskyselyn tulokset ovat heikentyneet niin Kauniaisissa kuin koko maassa.

Kouluterveyskyselyn mukaan kauniaislaiset lapset ja nuoret kokevat seksuaalista häirintää, mielenterveyshaasteita, kiusaamista sekä kouluväsymystä ja -uupumusta. Lisäksi huolenaiheiksi Kauniaisissa nousevat nuorten päihdeasenteet ja perhepiiristä saatu alkoholi.

Mielenterveyshaasteet, seksuaalinen häirintä ja uupumus ovat selkeästi tavallisempia tytöillä ja kiusaaminen tavallisempaa poikien joukossa.

Kauniaislaisista alakoululaisista selvästi aiempaa harvemmat kokevat olevansa tärkeä osa kouluyhteisöä. Kun kaksi vuotta sitten lähes puolet (46 prosenttia) koki itsensä tärkeäksi osaksi kouluyhteisöä, vuoden 2021 kyselyssä samoin vastasi vain reilu kolmannes (34 prosenttia).

Myös elämäänsä erittäin tyytyväisten osuus on laskenut Kauniaisissa edellisestä kyselystä 61 prosentista 45 prosenttiin.

Tulosten heikentymisen uskotaan liittyvän koronapandemiaan.

Kouluterveyskysely toteutettiin sähköisesti Kauniaisten ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa keväällä 2021. Valtakunnalliset kouluterveyskyselyn tulokset julkaistiin 20. syyskuuta ja Kauniaisten oma raportti kyselyn tuloksista valmistui 30.9.2021.

Tiedotteessa kerrotaan, että tuloksia tullaan käsittelemään syksyn aikana Kauniaisissa eri työryhmissä ja vaikuttamis- ja luottamushenkilöelimissä.

Kansallisen Kouluterveyskyselyn järjestää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kahden vuoden välein.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut