Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten ja nuorten hyvinvointia haastavat nyt monet asiat – Kauniaisissa kouluväsymystä, seksuaalista häirintää ja perhepiiristä saatua alkoholia

Kauniaislaiset lapset ja nuoret voivat kansallisella tasolla verrattain hyvin, summataan kansallisen Kouluterveyskyselyn alueellisia tuloksia Kauniaisten kaupungin nettisivujen tiedotteessa.

Kouluterveyskyselyn tulokset ovat heikentyneet niin Kauniaisissa kuin koko maassa.

Kouluterveyskyselyn mukaan kauniaislaiset lapset ja nuoret kokevat seksuaalista häirintää, mielenterveyshaasteita, kiusaamista sekä kouluväsymystä ja -uupumusta. Lisäksi huolenaiheiksi Kauniaisissa nousevat nuorten päihdeasenteet ja perhepiiristä saatu alkoholi.

Mielenterveyshaasteet, seksuaalinen häirintä ja uupumus ovat selkeästi tavallisempia tytöillä ja kiusaaminen tavallisempaa poikien joukossa.

Kauniaislaisista alakoululaisista selvästi aiempaa harvemmat kokevat olevansa tärkeä osa kouluyhteisöä. Kun kaksi vuotta sitten lähes puolet (46 prosenttia) koki itsensä tärkeäksi osaksi kouluyhteisöä, vuoden 2021 kyselyssä samoin vastasi vain reilu kolmannes (34 prosenttia).

Myös elämäänsä erittäin tyytyväisten osuus on laskenut Kauniaisissa edellisestä kyselystä 61 prosentista 45 prosenttiin.

Tulosten heikentymisen uskotaan liittyvän koronapandemiaan.

Kouluterveyskysely toteutettiin sähköisesti Kauniaisten ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa keväällä 2021. Valtakunnalliset kouluterveyskyselyn tulokset julkaistiin 20. syyskuuta ja Kauniaisten oma raportti kyselyn tuloksista valmistui 30.9.2021.

Tiedotteessa kerrotaan, että tuloksia tullaan käsittelemään syksyn aikana Kauniaisissa eri työryhmissä ja vaikuttamis- ja luottamushenkilöelimissä.

Kansallisen Kouluterveyskyselyn järjestää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kahden vuoden välein.