Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vakava varoitus viranomaiselta: Jos ostit jonkun näistä eläinvalaisimista, lopeta käyttö välittömästi!

Jos ostit Seletti-merkkisen eläinvalaisimen, käyttö kannattaa nyt lopettaa. Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes on todennut testeissään, että Seletin hiiri- ja kameleonttivalaisimissa on vakavia turvallisuuspuutteita, joiden takia valaisimesta voi saada sähköiskun.

– Poista tuote käytöstä välittömästi, Tukesin toimintaohjeissa neuvotaan huutomerkin kera.

Sähköiskun vaara on Tukesin mukaan esimerkiksi lamppua vaihtaessa. Tämä johtuu siitä, että lampun kannan verkkojännitteiset osat ovat koskettavissa, kun lamppu on osittain kierrettynä paikoilleen. Valaisimissa oli myös muita turvallisuuspuutteita.

Tukes hankki tuotteet Verkkokauppa.comista. Aluksi Tukes määräsi myyjän vetämään markkinoilta hiirivalaisimen, jolloin yritys vapaaehtoisesti laajensi takaisinvedon koskemaan myös muita vastaavia valaisimia. Sittemmin Tukes löysi vastaavia puutteita myös kameleonttivalaisimesta.

– Testattuja valaisimia ovat myyneet myös muut yritykset ja verkkokaupat. Siksi Tukes suosittelee kuluttajia poistamaan vaarallisiksi todetut valaisimet käytöstä ja ottamaan yhteyttä tuotteen myyjään, neuvoo ylitarkastaja Erja Hägert tiedotteessa.

Google-haun perusteella kyseisiä valaisimia on myyty Verkkokauppa.comin lisäksi ainakin Vepsäläisellä.

Tukesin testaamat ja takaisinvedettävät valaisimet ovat Seletti Hiirivalaisin, seisova (Mouse, standing), mallinumero 14884 ja Seletti Kameleontti (Chameleon, Going Up), mallinumero 14662. Näissä malleissa on E12-mallinen lampunkanta.