Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehä III:lla kahden ihmisen kuoleman aiheuttanut mies sai 4 vuoden vankeustuomion – vetosi huonosti tuntemaansa tiehen sekä GPS-laitteen käyttöön

Espoossa Kehä III:lla kahden ihmisen kuolemaan johtaneen kolarin aiheuttanut mies on tuomittu neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi miehen syylliseksi kahteen törkeään kuolemantuottamukseen, törkeään rattijuopumukseen sekä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeus antoi ratkaisunsa torstaina.

Kuolonkolari sattui lokakuussa 2020, kun mies ajoi Kehä III:lla väärään suuntaan.

Hänen kuljettamansa auto törmäsi vastaan tulleeseen autoon, jossa olleet keski-ikäinen mies ja keski-ikäinen nainen kuolivat.

Miehen verestä mitattiin kolarin jälkeen 2,17 promillen alkoholipitoisuus.

Syyttäjä vaati 1973 syntyneelle miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta kahdesta taposta, tai toissijaisesti vankeutta kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Oikeus hylkäsi tapposyytteet koska jutussa ei saatu riittävää selvitystä, että mies olisi aiheuttanut kuolemat tahallaan.

Mies puolustautui väittäen, että oli ajanut kehätiellä aiemmin vain muutamia ja että hän oli navigoinut GPS-laitteen avulla.

Mies on kiisti syytteet taposta, mutta myönsi aiheuttaneensa kuolemat.

Jutussa todistajana kuultu poliisi kertoi, että poliisipartio pääsi miehen kuljettaman auton rinnalle hetkeä ennen kolaria.

Miehestä oli tehty ensimmäinen havainto kauppakeskus Jumbon kohdalla Vantaalla hänen ajaessa katumaasturilla länteen päin itään päin menevillä kaistoilla.

Mies ei totellut poliisin valoilla antamaa pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoaan ajoradan oikeassa reunassa, lähellä kehätietä halkaisevaa viherkaistaa. Poliisin mukaan mies ei tehnyt ajoliikkeitä kohti vastaan tulevaa liikennettä.

Kehätiellä kolarin aikaan ajanut autoilija puolestaan kertoi oikeudelle, että mies ehti aiheuttaa läheltä piti -tilanteita ennen törmäystä.

Vankeustuomion lisäksi oikeus tuomitsi Janek Tammemäen korvaamaan oikeudenkäynti-, todistelu-, rikosuhrimaksu ja ruumiinavauskuluja yhteensä yli 8200 euron edestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.