"Nämä nuoret ovat sitoutuneita", kehuu esimies – espoolainen hampurilaisravintola on ottanut alusta alkaen töihin erityisnuoria, ja kuulostaa siltä, että kaikki osapuolet voittavat

Työelämä: Hampurilaisravintolassa työskentelee neljä täsmätyökykyistä.

Suomenojan McDonald´s on löytänyt helpotusta ravintola-alaa vaivaavaan työvoimapulaan osatyökykyisistä erityisnuorista. Hampurilaisravintolalla on tällä hetkellä palkkalistoillaan neljä Espoon vammaispalveluiden kautta tullutta nuorta.

Yksi heistä on Konsta Kärkkäinen, joka allekirjoitti ensimmäisen oikean työsopimuksensa elokuussa. Kärkkäisen löytää useimmiten ravintolan juomapisteeltä mukeja täyttämästä. Hänen työtään on myös jälkiruokien teko ja tilausten keräily tarjottimille monitoreista näkyvien tilausten mukaan.

Kärkkäinen on opiskelut datanomiksi, mutta oman alan työpaikkaa on ollut vaikea löytää. Ravintolatyö on osoittautunut mieluisaksi.

– Hyvin olen viihtynyt. Onhan täälläkin tietokone, Kärkkäinen hymyilee.

Kärkkäistä ravintolatyöntekijäksi tarjonnut Espoon kaupungin työhönvalmentaja Eija Tikander kertoo, että Kärkkäisen vahvuus on juuri lukemisessa ja hahmottamisessa.

Tuntuu, että viikot menevät tosi nopeasti.

Samin työtä on huolehtia ravintolan ulkoalueiden siisteydestä.

– Ei ole niin, että muka leikkisimme työntekoa, kiittelee Sami.

Hän aloitti ravintolassa harjoittelijana toukokuussa, mutta koska rekrytointi on tuntunut puolin ja toisin onnistuneelta, on hänen kanssaan allekirjoitettu normaali toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.

– Siivoan ulkona, pyyhin pöytiä ja tyhjennän roskiksia. Työ on tosi mukavaa. Vesisadekaan ei ole mua haitannut. Tuntuu, että viikot menevät tosi nopeasti, Sami kertoo.

Samilla on kokemusta jo useammasta työpaikasta. Aiemmin hän on muun muassa tehnyt lumitöitä ja siivonnut saunoja.

– Tämä on ylivoimaisesti paras paikka, missä olen ollut töissä. Henkilökunta on tosi mukavaa. Ei ole mörköä vastassa, Sami kehuu kollegojaan ja esimiehiään.

Kolmas nuori tekee Konsta Kärkkäisen tapaan tuotteiden keräilyä ja auttaa tuotteiden pakkaamisessa. Neljäs erityisnuori on yleismies, jolta hoituu niin tiskaus kuin vaikkapa tuolien korjaus.

Nuoret on palkattu osa-aikaiseen työsuhteeseen, mutta palkkatuki kattaa työnantajalle noin puolet heidän palkastaan. He tekevät 20 tunnin viikkoa.

Ravintolan tarpeisiin sopivat nuoret on etsinyt Espoon kaupungin työhönvalmentaja Eija Tikander. Hänen mukaansa termi osatyökykyinen voitaisiin unohtaa ja alkaa puhua täsmätyökykyisistä.

Kun nuorelle onnistutaan löytämään mieluinen ja haasteiltaan sopiva työtehtävä, voittavat sekä työnantaja että työntekijä.

– Työelämä on mennyt hektiseksi ja monilla työpaikoilla on julmettu kiire. Työpaikoilla ei ole juuri enää sellaista parityömahdollisuutta, että aina olisi joku vieressä opastamassa, Tikander sanoo.

Nuoret aloittavat yleensä työpaikoilla harjoittelijoina, jotta työpaikan ja -tehtävän sopivuus voidaan puolin ja toisin varmistaa.

– Nämä nuoret ovat sitoutuneita. Yhtään sairauspoissaoloa ei ole ollut, eikä myöhästymisiäkään, jatkaa ravintolapäällikkö Santtu Halonen.

K enttäpäällikkö Jerry Airikka kertoo, että erityisnuorista on niin hyvät kokemukset, että heitä haluttaisiin palkata Suomenojalle lisää.

– Haluamme työporukkaan monenlaisia ihmisiä. On muillekin työntekijöille hyvä, että työyhteisössä on erilaisia ihmisiä, Airikka sanoo.

– He saavat myös asiakkailta hyvää palautetta.

"Tämä kasvattaa meitä kaikkia"

McDonald´s-yrittäjä Tomi Hurmeella on pitkä historia osatyökykyisten kanssa. Hänen pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa ravintoloissaan on työskennellyt Tuusulan ja Keravan vammaispalvelujen kautta tulleita erityisnuoria usean vuoden ajan.

Kun Suomenojan McDonald’s-ravintola avattiin vuonna 2019, alkoi yhteistyö Espoon kaupungin vammaispalveluiden kanssa.

– Maailma on asteen verran valmiimpi kuin kymmenen vuotta sitten. Olemme pyrkineet luomaan avoimen työyhteisön, johon myös osatyökykyisten on helppo tulla osalliseksi, Hurme sanoo.

– Tämä kasvattaa meitä kaikkia.

Hän haluaa esimerkillään kannustaa muita työnantajia erityisnuorten palkkaamiseen tilanteessa, jossa monet alat kärsivät työvoimapulasta.

Ravintola-ala on viime aikoina kärsinyt työvoimapulasta eikä Hesburgerin työolokohu helpottanut tilannetta. Koko ala on nyt luupin alla, Hurme kokee.

– Olemme tarkkoja tauko- ja henkilökäytännöistä, että ne toteutuvat. Hallinnoin neljää ravintolaa, joten tiedän, mitä niissä tapahtuu. On tärkeää saada alan maine takaisin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut