Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Alkon kallein olut – jättää varjoonsa 20 euron tölkit ja hinnakkaat viinit

Alkossa on voinut viime vuosina törmätä yhä useammin olutpulloihin ja -tölkkeihin, joiden hinnat hipovat pilviä.

10–20 euron hintaisia oluita tulee Alkon valikoimaan säännöllisesti, mutta tätäkin kalliimpia tuotteita on runsaasti tarjolla.

Tavallista korkeampaa hintaa selittää yleensä reipas alkoholiprosentti, kalliiden raaka-aineiden runsas käyttö ja aikaa vievät valmistustavat. Hinnakkaammat oluet ovat usein yli 10-prosenttisia, jotka on kypsytetty esimerkiksi viskitynnyreissä.

Alkon verkkosivujen mukaan kallein alle litran kokoinen pullo on kanadalaisen Flying Monkeys -panimon Invictus 2016.

Imperial stout -tyyppisessä oluessa on alkoholia 18,4 prosenttia. Se päihittää monet viinit myös hinnaltaan: 0,473 -litran pullo maksaa 44,88 euroa.

– Musta, erittäin täyteläinen, miedosti humaloitu, espressomainen, kahvinen, suklaamaltainen, Alkon sivut kuvailevat harvinaisuutta.

Olutta on Suomessa vain kolmessa myymälässä. Alko ei kommentoi yksittäisten tuotteiden menekkiä.

Kalleimpia oluita on erityisesti Helsingin keskustassa Arkadian "lippulaivamyymälässä" ja Stockmannin Alkoissa.

Alkon uusimpiin erikoisuuksiin kuuluu hollantilaisen Moersleutel-panimon hämmästyttävästi nimetty 87199922492916 Barcode -tölkki. Nimen numerosarja on sama kuin oluen viivakoodissa. Imperial Stout -tyyppinen olut on vahvuudeltaan 12,8 prosenttia.

Oluen valmistuksessa ei ole aikaa ja raaka-akaineita säästelty. Hollantilaiseen stoutiin on käytetty suklaata sekä vaniljaa. Olutta on myös kypsytetty bourbon-tynnyrissä 14 kuukauden ajan. 0,44-tölkki tätä juomaa maksaa 13,96 euroa.

Kyseessä ei ole kuitenkaan Alkon kallein olutuutuus. Irlantilaisen Rye River -panimon 0,75 litran pulloon pakattu The Herd Bourbon Barrel Quad Ale maksaa 28,50 euroa. Myös sitä on kypsytetty viskitynnyrissä.

Kotimaan erikoisuuksiin uutuuksissa kuulu Ruosniemen panimon suklainen Mokkapala Brown Ale. Se seuraa kansainvälistä trendiä, jossa etenkin tummiin oluisiin halutaan leivosten makua. Mokkapala-oluen valmistukseen on käytetty muun muassa kahvia ja kaakaonibsejä. Hinta on kansainvälisiä erikoisuuksia huokeampi: 0,33-litran pullo maksaa 4,48 euroa.