Espoon Rantaraitille tulossa uusia ympärivuotisia toimijoita – Soukanrantaan ja Haukilahteen luvassa ravintola- ja kahvilapalveluja, mukana myös saunahanke ja purjelautailijoille omat tilat

Espoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kahteen rantaraitilla sijaitsevaan kohteeseen esitetään uusia ravintola- ja kahvilatoimijoita. Ne sijaitsevat Soukanrannassa ja Haukilahdessa.

Rantaan suunnitellaan esityksen mukaan ympärivuotisesti toimivia ravintoloita, joiden yhteyteen tulee myös muita rantojen käyttöön liittyviä palveluita.

Valituksi on tullut kaksi toimijaa. Hakemuksia on tiedotteen mukaan tullut yhteensä 14. Valintaperusteina olivat hakemusten yleinen laatu, hakijoiden aiempi kokemus vastaavasta toiminnasta, taloudelliset resurssit sekä suunnitelman taloudellinen toteuttamiskelpoisuus.

Tavoitteena on mahdollistaa pitkäaikainen toiminta. Tiedotteessa kerrotaan, että kaupunki tekee 25 vuoden mittaiset vuokrasopimukset alueista valittujen toimijoiden kanssa. Valituille toimijoille esitetään suunnitteluvarausta, joka on voimassa vuoden 2022 loppuun. Rakennusten ja palveluiden toteutustapa tarkentuu suunnittelun myötä.

Soukanrantaan esitetään Klobbenin Loisto -työnimellä esitettyä kaksikerroksista puuverhoiltua ympärivuotisesti toimivaa ravintola- ja saunarakennusta. Esityksessä on huomioitu yleiset uimarantapalvelut ja esteettömyys.

Suunnitelmassa uimarannan yleiset vessat ja uimavalvojien tilat on sijoitettu rakennukseen. Hankkeen vahvuutena pidettiin myös katolle suunniteltuja aurinkopaneeleita ja maalämmön käyttöä, kerrotaan tiedotteessa.

Tontille kaavaillaan kolmea autopaikkaa ja isompaa määrää pyöräpaikkoja. Lisäksi autolla saapuvien asiakkaiden käytössä olisi uimarannan paikoitusalue.

Hankkeesta vastaa espoolainen KF Restaurants Oy, joka ylläpitää myös Nokkalan Majakan rantaravintolaa.

Toppelundiin Haukilahteen on suunnitteilla kahvila- ja ravintolatoimintaa. Fokka-nimellä esitettyyn puuverhoiltuun rakennukseen syntyisi myös purjelautailijoiden tarvitsemat tilat. Tilojen yhteyteen kaavaillaan 30 auton pysäköintialuetta. Rakennuksen molempiin kerroksiin on suunniteltu terassia, minkä lisäksi sisällä on asiakaspaikkoja 70.

Tuomo Vähätiiton, Karri Kivelän ja Mikko Salmisen ehdotus sai raadilta kehuja esteettömyydestä, pyöräsäilytyspaikoista ja valoisuudesta.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 1.11. Rantaraitin kahvila- ja ravintolatoimijahaku oli avoinna 29.3.–10.6.

Soukanrannan ja Toppelundin lisäksi toimijaa haettiin myös Otsolahteen, mutta kumpikaan saapuneista hakemuksista ei tiedotteen mukaan täyttänyt hakuehtoja.

Rantaraitti on Espoon merenrannan rantaviivaa seuraileva ainutlaatuinen ja vilkas virkistys- ja ulkoilureitti. Rantaraitin pituus on lähes 40 kilometriä ja yltää Saunalahdesta Laajalahteen saakka. Reitin varrella on lukuisia kahvila- ja ravintolapalveluita, joita nyt esitettävät kaksi kohdetta täydentävät ympärivuotisella aukiolollaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut