Etsitkö uutta työpaikkaa pääkaupunkiseudulta? Uudessa virtuaalitapahtumassa on tarjolla 3 000 työpaikkaa

Lähes 100 työnantajaa pääkaupunkiseudulla etsii yhteensä yli 3 000 työntekijää UusiDuuni 2021 -virtuaalitapahtumassa, joka järjestetään keskiviikkona 3. marraskuuta.

Työpaikkojen kokonaismäärä yllätti hankkeen vetäjätkin.

– Tuossa luvussa ei ole mukana keikkatöitä eikä rekrytointifirmojen ilmoituksia. Kyllähän tämä kertoo siitä valtavasta työvoimapulasta, joka työnantajilla nyt on, kommentoi Johanna Larsson Espoon kaupungin työnantajapalveluista.

Nyt on käynnissä työnhakijoiden houkuttelu mukaan tapahtumaan. Tähän mennessä tapahtumaan on Larssonin mukaan ilmoittautunut vajaa tuhat työnhakijaa.

– Tapahtuma-alustalle mahtuu yhteensä kolmisen tuhatta osallistujaa eli vielä mahtuu hyvin mukaan. Ilmoittautua voi tiistaihin 2. marraskuuta asti. Perusdigitaidoilla selviää, ja kun tapahtuma-alustalla hetken aikaa tutustuu eri toimintoihin, niin varmasti omaksuu toimintaperiaatteen.

Ideana on, että työnantajat ja työnhakijat voivat tutustua ja kohdata virtuaalisesti alustalla. Työnantajat voivat erillisellä keskustelukanavalla huudella tiettyjen ammattikuntien perään ja sopia tapaamisia työnhakijoiden kanssa. Työnhakijat pääsevät tutustumaan työnantajien ständeille ja keskustelemaan työmahdollisuuksista. Varsinaisena tapahtumapäivänä on järjestetty kahdenvälisten tapaamisten lisäksi erilaista ohjelmaa, kuten ansioluettelun tekemiseen ja hiomiseen avustavia klinikoita, workshopeja ja yritysesittelyitä.

Tarjolla on enimmäkseen vakituisia työsuhteita. Koulutustaso- ja kielitaitovaatimus vaihtelee työpaikoittain Tapahtumassa työnantajat hakevat pääosin suorittavan tason töiden tekijöitä ja ammatillista osaamista.

– Meillä on erikseen suunnattuja virtuaalitapahtumia korkeakoulutetuille asiantuntijoille.

Pääosin haetaan suomen kieltä taitavia henkilöitä, mutta esimerkiksi Espooseen kaksi ravintolaa loppuvuoden aikana avaava KFC on ilmoittanut, ettei se edellytä työnhakijoilta suomen kielen taitoa.

Tarve kaikenlaisille kohtaamisille työmarkkinoilla on Larssonin arvion mukaan nyt suuri. Ensi tutustuminen viestitellen voi johtaa tapaamiseen, jonka voi sopia tapahtumapäivälle. Tapaamiset ovat 15 minuutin pituisia.

– Toki työnantajat ja työntekijät voivat soitella toisilleen jo ennen tapahtumapäivää tai sen jälkeenkin. Mahdollisuus on käydä keskustelua myös videochatilla.

Työntekijöitä etsitään monille eri toimialoille: hotelli- ja ravintola-alalle, kiinteistöhuoltoon, sosiaali- ja terveyssektorille, kuljetukseen ja logistiikkaan sekä turvallisuuteen. Mukana on sekä yksityisiä että julkisia työnantajia, kuten esimerkiksi Tokmanni, Ikea Suomi, Orion, Attendo, Fazer, Noho Partners, Ravintola Alberga, Securitas, Mehiläinen sosiaalipalvelut, Oral Hammaslääkärit Oyj, Pilke Päiväkodit.

Ensi kesänä töihin haluaville Larssonilla on vinkki: nyt kannattaa jo selvittää, mikä on työnantajien tilanne ja mikä itseä työpaikkana kiinnostaa. Nuoria toivotaan hänen mukaansa tapahtumaan mukaan.

– Tapahtuma tukee matalan kynnyksen työllistymistä ja Espoon tavoitetta puolittaa nuorisotyöttömyys. Osaan avoinna olevista työpaikoista ei vaadita koulutusta tai kokemusta, vaan työnantaja kouluttaa työntekijän työn ohessa.

Virtuaalitapahtuman taustalla on Espoossa aiemmin järjestetyt Duunifestarit ja Vantaan Megarekry.

– Tänä vuonna suurtapahtumaa ei järjestetty livenä ja keväällä lähdettiin rakentamaan tätä yhteistä virtuaalitapahtumaa.

Idean kehitti tapahtumakoordinaattori Tarja Halttunen Työllisyys Espoosta. Espoon kanssa mukaan lähtivät Vantaan ja Helsingin kaupungit, Uudenmaan te-palvelut ja koulutuskuntayhtymät Stadin AO, Varia ja Omnia. Tapahtuma-alustan valintaan vaikuttivat muun muassa helppokäyttöisyys, mobiiliystävällisyys ja mahdollisuus siihen, että alustaa käyttää yhtä aikaa tuhannet käyttäjät.

Jutusta on julkaistu uudelleen käsitelty versio aiemman käsittelemättömän version sijaan 1.11. klo 10.20.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut