Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisäiset riidat hajottivat Kirkkonummen perussuomalaiset – valtuustoon uusi Kirnu-ryhmä

Kirkkonummen perussuomalaisista on lähtenyt omille teilleen yksi valtuutettu ja kaksi varavaltuutettua, jotka aikovat perustaa oman sitoutumattoman ryhmän valtuustoon.

Viikonvaihteessa on perustettu uusi yhdistys, jota johtaa Kirkkonummen perussuomalaisten kaksi viikkoa sitten eronnut puheenjohtaja Alexander Polkko, joka on varavaltuutettu.

Uudessa yhdistyksessä ovat mukana myös varsinainen valtuutettu Jukka Ylikoski ja varavaltuutettu Mikko Elfving.

Uuden yhdistyksen nimi on Kirnu ry. Perustajajäseniä on viisi ja he ovat eronneet puolueesta.

Yhdistyksen jäsenet ovat Polkkon mukaan eronneet perussuomalaista ja jatkavat politiikan tekoa Kirkkonummella omana sitoutumattoman ryhmänään.

Perussuomalaisista eronneet jäsenet eivät Polkkon mukaan ole muuttaneet ajattelutapaansa, eikä näkemyksiään.

Uuden yhdistyksen perustamiseen ovat johtaneet hänen mukaansa sisäiset ristiriidat paikallisten perussuomalaisten sisällä.

Perussuomalaisilla on valtuustossa jatkossa kuusi jäsentä, kun Ylikoski siirtyy omaan valtuustoryhmään.

Uusi ryhmä aikoo pitää luottamushenkilöpaikkansa, jotka on kesällä valtuustokauden alkajaisiksi jaettu. Polkkon mukaan luottamushenkilöpaikkoja on uudella ryhmällä yli 10 eri lautakunnissa ja kunnan toimielimissä.

– Mandaatti luottamushenkilöpaikkoihin on saatu äänestäjiltä, eikä puolueelta, Polkko perustelee.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on myös Kirkkonummen valtuustossa.

Kirkkonummen perussuomalaisten ovat kutsuneet koolle ylimääräisen kokouksen, jossa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja 1. varapuheenjohtaja Polkkon ja Ylikosken tilalle.