Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona kaatoi 23-vuotiaan espoolaisen SM-urheilijan sänkyyn – Hän voitti puolikuntoisena mestaruuden ja harjoittelee nyt MM-kisoihin

Thainyrkkeilyn Suomen mestarin Kristoffer ”Krasti” Björkskogin (23) harjoittelu keskeytyi kuudeksi viikoksi, kun hän sairastui koronaan.

Björkskog sai tartunnan tiedotteen mukaan thainyrkkeilytapahtumassa Kempeleessä elokuun puolessa välissä. Hän osallistui JMT Fight Night 2 -tapahtumaan, josta uutisointiin levinneen yhteensä kymmeniä tartuntoja.

Yksi tartunnan saaneista oli Björkskog, joka havaitsi ensimmäiset oireet heti seuraavan viikon tiistaina.

– Kurkussa oli outo tunne ja sitten kuume nousi yli 39 asteen. Torstaina selvisi, että testin tulos oli positiivinen. Flunssa jatkui seuraavat päivät ja ekan kerran yritin treenata parin viikon kuluttua, mutta ei siitä meinannut mitään tulla. Olen tottunut tekemän koko ajan paljon asioita, joten kyllä totaalinen pysähdys otti mielenterveyden päälle, hän kommentoi tiedotteessa.

Björkskogia on luonnehdittu yhdeksi Suomen lupaavimmaksi thainyrkkeilijäksi. Karanteenista päästyään hän kertoo tehneensä opettajan sijaisuuksia, koska ei pystynyt harjoittelemaan.

Lokakuun alussa Lahdessa oteltuihin SM-kisoihin Björkskog ehti harjoitella kunnolla vain kuusi päivää. Siitä huolimatta hän voitti Suomen mestaruuden 71-kiloisten sarjassa.

– En ollut täysikuntoinen. Menin kehään passiivisella taktiikalla ja yritin vain saada tarvittavat osumat ja se taktiikka toimi sitten hyvin, Helsinki Thaiboxing Clubia edustanut Björkskog kertoo.

Tällä hetkellä Björkskog valmistautuu täysipäiväisesti Bangkokissa Thaimaassa joulukuussa järjestettäviin thainyrkkeilyn MM-kisoihin.

– Taso tulee olemaan todella kova, mutta uskon että mitalin voin saada. Se vaatii todella kurinalaista valmistautumista. Olen treenannut Thaimaassa yhteensä kahdeksan kuukauden ajan lähes sotilaallisessa treeniympäristössä, joten maa on minulle erittäin tuttu.

15-vuotiaana lajin parissa aloittanut Björkskog on osaomistajana Espoo Thaiboxing Clubissa. Hän toimii siellä päävalmentajana ja vetää yksityistunteja.