Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen teettämä selvitys tukee kunnallisen pysäköinninvalvonnan aloittamista – parkkisakoista saatavat rahat voisivat riittää valvonnan pyörittämiseen

Kirkkonummen kunnan tekemän selvityksen yksiselitteinen johtopäätös on, että kunnallinen pysäköinninvalvonta on käynnistettävä. Millään muulla tavalla pysäköintiä ei saada kuriin.

Kunta on tehnyt tänä vuonna lähes 30-sivuisen selvityksen pysäköinnistä yleisillä alueilla. Kokemuksia on kysytty myös kunnista, joissa kunnallinen valvonta pysäköinnissä on ollut jo pitkään käytössä.

Pysäköinnin järjestämistä on Kirkkonummella tällä erää selvitelty kolmisen vuotta. Liikennemerkkejä ja aikarajoituksia on lisätty huomattavasti. Yleisesti on kuitenkin todettu, että sääntöjä ei noudateta, koska valvontaa ei ole.

Kirkkonummella vain poliisi voi antaa pysäköintivirhemaksuja, joka on tällä hetkellä 25 euroa. Kunta on esittänyt sisäministeriölle virhemaksun tuplaamista 50 euroon.

Länsi-Uudenmaan poliisi on puolestaan todennut, että sillä ei ole resursseja hoitaa valvontaa. Samalla poliisi arvioi, että Kirkkonummella tapahtuu useita satoja virheellistä pysäköintejä joka vuorokausi.

Kunnan selvitykseen on kysytty kokemuksia muun muassa Järvenpäästä ja Keravalta. Kummassakin kaupungissa kokemukset ovat ainakin viranhaltijoiden mukaan olleet hyviä.

Kirkkonummella olisi tuoreen selvityksen mukaan tavoite saada virhemaksuilla sen verran kokoon, jotta järjestelmän kulut voidaan kattaa.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsitteli asiaa torstaina, mutta jätti sen pöydälle.

Esittelijän ehdotus oli, että kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestämistä ryhdytään selvittämään Kirkkonummella.