Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahantulon rajoitukset jatkivat – Näillä ehdoilla Suomeen nyt voi tulla

Suomi jatkaa maahantulon rajoituksia EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta tuleville.

Hallitus päätti tänään, että rajoituksia jatketaan 28. marraskuuta. Syynä on se, ettei Suomen rokotuskattavuus ole vielä riittävä ja vaara terveydenhuollon kantokyvyn ylittymisestä on yhä olemassa.

Rajoitus tarkoittaa, että tietyistä maista tulevalla rokottamattomalla ihmisellä on oltava maahantuloonsa hyväksyttävä syy. Sallitut maahantuloperusteet ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Täyden rokotussarjan saaneet voivat tulla Suomeen mistä tahansa maasta.

Nyt jatkettavat rajoitukset eivät koske myöskään EU:n niin sanotun vihreän listan maista tulevia. Vihreän listan mailla tarkoitetaan riittävän hyvässä tautitilanteessa olevia maita, joista voi matkustaa vapaasti EU:n alueelle.

Katso lista vapaan maahantulon maista alla olevasta tietolaatikosta.

Rajoitukseton maahantulo ei tarkoita vapautusta terveystarkastuksesta rajalla.

Tartuntatautilain mukaan Suomeen saapuvalla täytyy olla luotettava todistus täydestä koronarokotussarjasta, kuuden kuukauden sisällö sairastetusta koronataudista tai ennen maahantuloa tehdystä negatiivisesta koronatestistä.

Koronatodistusta tai -testiä ei kuitenkaan vaadita, jos matkustaja on ennen Suomeen saapumistaan oleskellut 14 vuorokauden ajan vain valtioneuvoston asetuksessa mainituissa matalan koronariskin maassa. Nämä ovat Bhutan, Hongkong, Indonesia, Intia, Japani, Kiina, Kuwait, Macao, Saudi-Arabia, Taiwan, Uusi-Seelanti, Vatikaani sekä Norjan Etelä-Varanki, Kaarasjoki, Omasvuono, Raisi ja Teno.