Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetun ekokylän kehittäjän kotiin tehtiin röyhkeä murto – varas iski reiän kattoon ja vei 50 kilon kassakaapin sekä 6 000 euron kellon

Masalalaiselle Kari Savolaiselle tapahtui viime torstai-iltana jotain, mitä hän ei olisi koskaan osannut odottaa. Kotiin oli illansuussa tunkeutunut murtovaras tai -varkaita.

Kirkkonummella Sepänkyläntie 165:ssä sijaitseva omakotitalo näkyy hyvin tielle. Torstai-iltana ketään ei ollut kotona.

Savolainen tunnetaan Masalan ekoälykylähankkeesta. Hän on suunnitellut kylää omalle maalleen omakotitalonsa takamaastoon.

Taloon oli Savolaisen mukaan tunkeuduttu aivan uskomattomalla tavalla.

Katolle oli noustu paloportaita pitkin, menty kattoluukusta sisään ja ryömitty välipohjassa, jossa on puolimetriä eristettä. Välikattoon oli isketty aukko ja menty sisään taloon.

Murtovaras tai useampi oli etsinyt sisällä saalista, löytänyt ainakin yhden korurasian ja myös kassakaapin, joka painaa runsaat 50 kiloa.

Kaappi oli viety ulos ja otettu autoon. Se näkyy pihaan jääneistä jäljistä.

Kassakaapin sisältö on varsin arvokas, siellä oli muun muassa 6 000 euron arvoinen kultainen perintökello.

Erityisesti Savolaista harmittaa kassakaapissa olleet asiakirjat kuten testamenttipaperit. Hän epäilee suuresti, että niitä ei ainakaan löydy koskaan, vaikka muuta tavaraa poliisi joskus tavoittaisikin.

Savolainen haluaa kertoa murrosta ennakkovaroituksena muille.

− Ei ole koskaan tullut mieleen, että paloluukun kautta ja välikatto särkemällä joku tulisi sisään. Tämä on törkeä murto.

Murto on tapahtunut ilmeisesti kello 17.30 ja 18.00 välisenä aikana, koska silloin valvontakamera on reagoinut. Muukin aika torstai-iltana on mahdollinen.

Savolainen pyytää ilmoittamaan mahdollista havainnoista joko poliisille numeroon 0295438240 tai hänelle 0400440255.

Savolainen kiittelee poliisin toimintaa. Partio tuli nopeasti paikalle, ja Lohjalta tuli myös poliisi koiran kanssa tutkimaan murtoa.