Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiukempia ravintolarajoituksia, vaatii pääkaupunkiseudun koronanyrkki

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä vaatii, että ravintolarajoituksia jatketaan ja tiukennetaan. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 15. marraskuuta saakka.

Koronanyrkki esittää, että ravintoloiden aukioloa tulisi rajata nykyistä enemmän. Anniskelu pitäisi lopettaa nykyistä aiemmin.

Lisäksi myös ruokaravintoloiden rajoituksia tulisi laajentaa siten, että vähennetään asiakaspaikkojen suurinta sallittua määrää. Aukioloaikojakin pitäisi lyhentää.

Kantaansa pk-seudun koronanyrkki perustelee sairaalahoidon tarpeen kasvulla alueellaan ja erikoissairaanhoidon kuormituksen lisääntymisellä.

– Epidemian aaltoileva luonne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen sekä uhka sairaalakuormituksen voimakkaammasta noususta edellyttävät uusia kohdennettuja ja vaikutukseltaan tehokkaita rajoitustoimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi, tiedotteessa todetaan.

Ravintolarajoitusten tulisi koronanyrkin mielestä lähtökohtaisesti olla voimassa joulun yli. Tällä tavalla voidaan vaikuttaa epidemian aaltoiluun eikä rajoituksia purettaisi kesken juhlakauden.

– Kannustamme ravintoloita hyödyntämään koronapassia jo nykyisten rajoitusten puitteissa täysimääräisesti.

Lisäksi koronakoordinaatioryhmä muistuttaa erityisesti rokottamattomia maskin käytön tarpeellisuudesta kaikissa julkisissa sisätiloissa. Kaikkia neuvotaan käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä ja sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.