Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen Katri Suhonen ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi – tunnetaan maahanmuuttajataustaisten naisten auttajana

Maahanmuuttajanaisten ja -perheiden hyväksi tehdystä työstään tunnettu espoolainen Katri Suhonen on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -kilpailun voittajaksi.

Suhonen on mukana kymmenen finalistin joukossa, josta valittava voittaja julkistetaan kansainvälisen vapaaehtoisten päivän alla 3. joulukuuta.

Suhonen ja muut finalistit seulottiin loppukilpailuun yleisöäänestyksessä, jossa oli mukana kaikkiaan 89 ihmistä ja jossa annettiin 5 819 hyväksyttyä ääntää.

Suhosen vapaaehtoistyö alkoi 2010, kun Espoon Suvelassa asuvat naiset halusivat järjestää leiritoimintaa monikulttuurisille perheille. Siitä lähtien hän on toiminut Espoon Monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:ssä eri tehtävissä. Tällä hetkellä hän on yhdistyksen puheenjohtaja.

Suhonen on järjestänyt muun muassa retkiä, leirejä, piknikkejä, juhlia sekä ryhmä- ja etätoimintaa. Syksyllä hän oli perustamassa yli 12-vuotiaille tytöille ja naisille ryhmäliikuntatuntia Espoonlahteen.

Vapaaehtoistyö on Suhosen mukaan antanut tekijälleen itselleenkin voimia vaikeina aikoina. Se johdattanut hänet myös opiskelemaan Humakissa yhteisöpedagogiksi.

– Olen vahvistunut vapaaehtoistoiminnan kautta, oppinut tuntemaan omat vahvuuteni, ja vuosien aikana minusta onkin kehittynyt aikamoinen moniosaaja, Suhonen kertoo kilpailun järjestäjän, Kansalaisareena ry:n verkkosivulla.

Suhonen kannustaa erityisesti maahanmuuttajataustaisia naisia mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Hän sanoo, että vapaaehtoistoiminnassa on työtä tehtävä myös rasismin ja syrjinnän kitkemisessä.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Yleisö sai ehdottaa palkinnon saajaa alkusyksystä. Suosikkiaan sai äänestää 29. lokakuuta saakka.