Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PianoEspoon uusi taiteellinen johtaja haluaa tarjota uudenlaisia konserttikokemuksia – "On houkutteleva ajatus hakea Espoosta kiehtovia paikkoja"

Espoolaislähtöinen pianisti Emil Holmström on valittu PianoEspoon uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa kausisuunnittelun jo nyt. Vuoden 2023 festivaali järjestetään hänen johdollaan.

Holmström on kokenut kuraattori, jonka suunnittelemiin tapahtumiin kuuluvat muun muassa Klassinen Hietsu -konserttisarja, Ritarihuone-konsertit ja suuren suosion saavuttanut Bösedorfer 1882 -sarja.

Holmström kertoo tiedotteessa, että hän haluaa viedä eteenpäin pianon moniäänisyyttä ja laajentaa kuvaa vielä enemmän historiallisten soitinten suuntaan.

– Myös espoolaiset miljööt kiinnostavat minua. On houkutteleva ajatus hakea Espoosta kiehtovia paikkoja ja tarjota yleisölle löytöretkiä kotikaupungissaan konserttikokemusten yhteydessä.

Piano soi Espoossa myös ensi vuonna. Brittiläinen Academy of Saint Martin in the Fields saapuu Suomen PianoEspoo-festivaalin vieraaksi 29. syyskuuta.

Orkesterin oli tarkoitus tulla vierailulle Suomeen jo paraikaa meneillään olevan festivaalin aikana, mutta koronapandemian vuoksi vierailu päätettiin siirtää vuodella eteenpäin, kahden vuoden välein järjestettävän festivaalin välivuodelle.

Konsertin solistina soittaa kanadalainen pianisti Jan Lisiecki. Ohjelmassa on muun muassa Mozartin Mozartin kuuluisa sinfonia numero 40. Kyseessä on sekä orkesterin että solistin ensimmäinen vierailu Suomessa.

Academy of Saint Martin in the Fieldsin vierailu päättää Paavali Jumppasen kauden festivaalin taiteellisena johtajana. Hän siirtyy festivaalin jälkeen Melbournessa sijaitsevan Australian National Academy of Musicin johtoon.