Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan kirkon remontti viivästyy useista syistä – toive joulukirkkoon pääsystä kuitenkin elää

Tapiolan kirkon remontti on hieman venynyt arvioidusta aikataulusta. Kirkkoherra Päivi Linnoinen sai tiedon asiasta viime perjantaina.

– Tiedän kuun vaihteessa tarkemmin, milloin pääsemme kirkolle, Linnoinen viestittää sähköpostitse kirkolliskokouksesta.

– Tähtäämme edelleen siihen, että ensimmäinen jumalanpalvelus olisi 19. joulukuuta, jolloin seurakuntalaiset pääsisivät ensimmäisen kerran sisään.

Se, että remontti ei valmistu aivan arvioidussa aikataulussa, johtuu kiinteistöjohtaja Petteri Leinosen mukaan useista syystä.

–  Eteläjulkisivussa kastekappelin puolella havaittiin vesivuotoja pienellä alueella ja niitä on jouduttu kuivattelemaan, Leinonen kertoo.

Kirkon sisäkattotyöt ovat vielä kesken. Tämä johtuu Leinosen mukaan koronasta, koska useat katon asentajista sairastuivat ja tilalle ei saatu työvoimaa.

– Kirkon uusi ulko-ovi ei ole vielä tullut, mutta se on tulossa viikolla 46 tai 47.

Leinonen arvioi, että remontoitu kirkko voidaan luovuttaa seurakunnalle itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla. Sitten päästään valmistelemaan muuttoa. Sitä ennen tehdään rakennus- ja palotarkastukset.

– Peruskorjauksissa voi aina tulla yllätyksiä eteen. Tapiolan kirkossakin on ajallisia kerrostumia, koska vanhimmat osat ovat 1960-luvulta ja uudemmat osat 1990-luvulta, Leinonen sanoo.

Remontti on Leinosen mukaan pysynyt budjetissa.

Kirkon juhlaviikkoja vietetään 17.–30. tammikuuta 2022.

Sunnuntaina 30. tammikuuta on juhlamessu, kiitosjuhla ja juhlakonertti.