Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköauton hankintaa harkitsevalle lupaavia uutisia – hallitus haluaa jatkaa suosittuja hankinta- ja muuntotukia

Täyssähköisten henkilöautojen ja kaasukuorma-autojen hankintatukia jatketaan vuosina 2022 ja 2023, hallitus esittää.

Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa, että lakiluonnoksessa ehdotetaan myös muuntotukien jatkamista. Muuntotuet ovat tukeneet bensiini- tai dieselkäyttöisen henkilöauton muuttamista kaasulla tai etanolilla toimivaksi.

– Hankinta- ja muuntotuet vauhdittavat menossa olevaa siirtymää fossiilittomaan liikenteeseen, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo tiedotteessa.

Edellä mainittu kehitys pienentää liikenteen kasvihuonepäästöjä, ministeri lisää.

– Uutena hankitut sähkö- ja kaasuautot päätyvät aikanaan käytettyjen autojen markkinoille, jolloin ne ovat entistä useampien saatavilla.

Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen vähäpäästöisten ajoneuvojen hankinta- ja muuntotuista.

Tuet vauhdittavat menossa olevaa siirtymää.

Timo Harakka

Tarkoituksena on vaikuttaa sähkö- ja kaasuajoneuvojen hankintakustannuksiin, jotta vähäpäästöisen ajoneuvon hankinta olisi mahdollista yhä useammalle ajoneuvon ostajalle, liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti torstaina.

Uusi tukiohjelma olisi määräaikainen ja sen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Täyssähköisen henkilöauton tukea haettaisiin hankinnan jälkeen.

Pakettiauton ja kuorma-auton hankintatuen hakijan tulisi toimittaa hakemus ennen ajoneuvon hankintaa liikenne- ja viestintävirastolle, liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämät sähköauton hankintatuet ja henkilöauton muuntotuet ovat kasvattaneet merkittävästi suosiotaan kuluvan ja viime vuoden aikana.

Muun muassa täyssähköautojen myynti on tänä vuonna vilkastunut nopeasti ja uusia malleja tulee markkinoille kiihtyvällä vauhdilla, liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa.

Hallituksen nyt eduskunnalle antamasta esityksestä käydään aikanaan täysistunnossa lähetekeskustelu.