Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori mies hyökkäsi kolmen pahaa aavistamattoman iäkkään naisen kimppuun ostarilla Espoossa – oikeus langetti vankeutta

Iäkkäiden naisten kimppuun Espoon Olarin ostoskeskuksen luona käynyt mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mies vaani uhrejaan Olarin S-marketin luona helmikuussa 2020 ja onnistui ryöstämään yhdeltä naiselta tämän laukun. Kaksi muuta uhria pystyivät puolustautumaan niin, että ryöstö jäi yritykseksi.

Rikokset tapahtuivat päiväsaikaan kello 11–13. Yksi naisista sai ryöstön seurauksena murtuman ja mustelmia käteensä. Toiselle uhrille aiheutui kipua sekä veriset ruhjeet polviin hänen kaaduttua maahan.

Poliisi sai miehen kiinni pian tekojen jälkeen S-marketin liepeiltä. Hänen hallustaan löytyi uhrin pankkikortit ja osa käteisestä rahasta.

Oikeus piti tekoja vakavina ottaen huomioon uhrien iän, tekojen yllätyksellisyyden ja tekopaikan. Mies tuomittiin maksamaan useisiin tuhansiin euroihin nousevat vahingonkorvaukset.

Oikeus langetti 26-vuotiaalle miehelle yhteensä 11 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tuomion pituuteen vaikutti miehen aiempi rikollisuus, joka oikeuden mukaan ilmensi ilmeistä piittaamattomuutta lakia kohtaan.

Miehen syyksi luettiin mittava rikossarja, joka ajoittui helmikuun 2019 ja toukokuun 2021 välille.

Sarjaan kuului parikymmentä näpistysrikosta, joka mies teki eri puolilla Espoota ja Kirkkonummea. Kohteina oli muun muassa kauppakeskus Sellon Alko ja Prisma sekä New Yorkerin, Carlingsin, Clas Ohlssonin ja Powerin liikkeet. Näpistyksiä kirjattiin myös kauppakeskus Ison Omenan Prismassa ja K-Supermarketeissa Espoon keskuksessa ja Kauklahdessa.

Kirkkonummella mies syyllistyi näpistykseen paikallisessa Prismassa.

Saaliina mies vei muun muassa olutta, vaatteita, energiajuomaa ja elektroniikkaa. Osa teoista jäi yrityksiksi, kun mies jäi kiinni yritettyään irrottaa vaatteisiin kiinnitettyjä varashälyttimiä.

Miehen kontolle luettiin myös huumeiden käyttörikoksia hänen pidettyä hallussaan tai yritettyä hankkia kannabista. Syyksi luettuihin rikoksiin kuului niin ikään toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapito.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.