Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kulttuuritalot tarjoavat nyt jokaiselle jotain, muistuttaa uusi palvelupäällikkö – maksuttomat perjantait ovat WeeGeen houkutin

Koronapandemia sulki kulttuuritalot pitkäksi aikaa. Tuottajat miettivät nyt, onko ihmisillä kulttuurinnälkä vai onko pitkä kuplassa eläminen muuttanut tottumuksia.

Nyt on aihetta iloon, sillä Uudenmaan kokoontumisrajoitukset päättyivät lokakuun alussa.

– Kulttuuritalot ovat auki ja joka talossa on paljon tarjontaa. Talot ottavat sosiaalisen vastuullisuuden tosissaan, joten tapahtumia on monenlaisille ihmisryhmille, sanoo vs. tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkönä syyskuun alussa aloittanut Mari Hatakka.

Hatakan tärkeimpänä tehtävänä on yhdessä tuotantopäälliköiden ja markkinoinnin kanssa miettiä, miten espoolaiset saadaan ylös, ulos ja tapahtumiin.

Esimerkiksi Weegeellä EMMAssa on lokakuussa avattu monta näyttelyä, ja Weegeen lahjamyymälä on uudistettu.

WeeGeellä on joka kuukauden ensimmäinen perjantai ilmainen sisäänpääsy museoihin ja ravintola auki. Illat kulkevat nimellä Save the Friday.

Myös digitaalinen kulttuuritalo Urban Espoo jatkaa toimintaansa ja tuo sisältöä verkkoon. Se on saatavilla maksutta.

– Uutena avauksena on suunniteltu asioita, joita talot voivat tehdä yhdessä. Siitä on jo esimerkkinä lokakuun alussa toteutettu Lasten viikonloppu.

Hatakan mukaan kulttuuritalojen tehtävä on tuoda iloa ja elämää sekä esitellä yllättäviä ja uusia tekijöitä niin ettei espoolaisten tarvitse lähteä keikoille muualle.

Kevyt musiikki on ollut Hatakalle aina tärkeää. Nyt hän on innoissaan päästessään seuraamaan Tapiola Sinfoniettan työskentelyä.

– Olen monipuolinen kulttuurinkuluttaja ja minua kiinnostavat esimerkiksi performanssit ja esitystaide.