Kaunista ja makiaa – katso tästä reseptit täyteläisen suklaakakun tai sitruunaisen juustokakun leivontaan isänpäivän pöytään

Mikä kostuttaisi isän silmäkulmat nopeampaa kuin itse tehty kakku.

Isät, papat, bonusiskät ja sijaisisit ansaitsevat kerran vuodessa oman päivänsä, jolloin ei tarvitse miettiä renkaiden vaihtoa ja rännien tyhjäämistä.

Juhlapöydän kruunaa itse tehty kakku, jonka voi koristella vaikka isän lempikarkeilla tai kekseillä. Itse tehdyillä kylteillä kakkuun saa persoonallisen sävyn, jossa voi kertoa jonkun viestin tai vaikka piirtää jotain isän harrastuksiin liittyvää. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Aikaa ja taitoa vaatii enemmän aidon täytekakun tekeminen. Juustokakku vaatii vähän vähemmän jauhopeukaloa, mutta se pitää muistaa valmistaa edellisenä päivänä.

Juustokakkuun voi valita maun isän suosikeista. Kaikkea löytyy sitruunasta mansikkaan, tai myös juustokakun voi täyttää isän lempikarkilla, esimerkiksi daim-muruilla.

Suklaakakku

Pohja

3 kananmunaa

1dl sokeria

50g voita sulatettuna

100g Tummaa leivontasuklaata 44%)

1 1/4dl perunajauhoja

2rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)

1 1/2tl leivinjauhetta

1tl v aniljasokeria

1/2dl maitoa

Kostutus

n. 1 1/2dl maitoa

Vadelmatäyte

1ps, 400g vadelmia (pakaste)

5 iivatelehteä

1tlk, 2dl) lktoositonta vispikermaa

1rs, 200g) vaniljatuorejuustoa

1/2dl sokeria

Suklaamoussekuorrutus

3dl laktoositonta vispikermaa

100g tummaa leivontasuklaata 44%)

Valmistus

yli 60 min

Valmista kakkupohja. Voitele ja pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää taikinaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito kahdessa erässä. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.

Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Suojaa vuoan pohja leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Korota vuoan reunat taitetuilla leivinpaperiarkeilla. Laita kakun päälliosa nurinpäin vuoan pohjalle, jotta saat kakusta tasaisen. Kostuta kakkupohja ja kaada vadelmatäyte vuokaan. Kostuta kakkupohja sisäpinnalta ja nosta varovasti täytteen pinnalle. Kostuta myös kakun pinta. Peitä kakku ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.

Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja siirrä se kattilasta isompaan kulhoon.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 kermavaahdosta suklaan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita loppu kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Levitä suklaamousse heti kakun päälle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Päälle voi tehdä vielä myös kuortuksen sulatetusta suklaasta, johon lisätään voita ja kermaa.

resepti. Pirkka.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut