Olarin kirkkoherraksi seitsemän hakijaa – tässä nimet

Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaan tuli hakuajan päättymiseen mennessä seitsemän hakemusta.

Virkaa hakevat Markku Elo, Petri Laitinen, Antti Malinen, Ari Oinas, Timo Waris, Kaisa Yletyinen ja Heidi Zitting.

Kirkkoherran vaali järjestetään välillisenä, mikä tarkoittaa, että seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran. Seurakunnan mukaan tämä käytäntö on ollut voimassa liki kaikissa viimeaikaisissa pääkaupunkiseudun kirkkoherranvaaleissa.

Ennen vaalia Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa seurakuntaneuvostolle lausuntonsa hakijoista. Tää tapahtuu tammikuussa 2022.

Vaalit järjestetään keväällä 2022, ja kirkkoherra Mimosa Mäkinen toimii tuomiokapitulin nimeämänä vaalien valmistelijana.

Uusi kirkkoherra aloittaa virassaan 1. lokakuuta 2022.

Nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää vanhuuseläkkeelle syyskuussa 2022. Hän on johtanut Olarin seurakuntaa vuodesta 2009.

Olarin seurakunnassa on 27 000 jäsentä, ja työntekijöitä on 55. Seurakunta on tunnettu monipuolisesta jumalanpalveluselämästä, rikkaasta musiikkitoiminnasta ja uudenlaisesta työotteesta kauppakeskus Isossa Omenassa sijaitsevassa Chapple-tilassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut