Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruuhkaan jumiutuneet autoilijat sortuivat vaarallisiin temppuihin Espoossa – palomestarilta tiukka varoitus U-käännöksestä moottoritiellä

Ketjukolari tukki Turunväylän sunnuntaina. Osa jonoon jääneistä autoilijoista teki U-käännöksen moottoritiellä.

Kuuden ajoneuvon ketjukolari haittasi liikennettä sunnuntaina Turunväylällä Turveradantien ja Kehä I:n risteysten välillä.

Turma sattui kello 17 jälkeen ja ruuhkautti liikenteen Helsingin suuntaan ajettaessa.

Päivystävä palomestari Peik Joutsen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi, että turmassa oli osallisena kaikkiaan yksitoista ihmistä. Kolaroinnista selvittiin pääosin lievin vaurioin. Yksi lievästi loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan.

Kuudesta autosta neljä pääsi omin voimin korjaamolle, mutta kaksi autoa piti kuljettaa hinausautolla pois paikalta.

Turmassa oli palomestarin mukaan aineksia myös lisävahinkoihin, sillä osa ruuhkaan juuttuneista autoilijoita päätti tehdä vaarallisen liikkeen ja kääntyi takaisin Turun suuntaan pelastusyksiköitä varten avattujen keskipuomien kautta.

– Tämä aiheutti vaaratilanteita liikenteen ollessa vilkasta Turun suuntaan. Pelastuslaitos muistuttaa, että moottoritiellä ei saa tehdä U-käännöstä ellei liikenteenohjaaja näin määrää. Kaistat yhdistävät poikittaistiet on tarkoitettu tien ylläpitoon ja hälytysajoneuvojen käyttöön, Joutsen muistuttaa tiedotteessa.

Turmapaikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä, poliisin yksikkö sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon kenttäjohtoyksiköt.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle osa onnettomuusajoneuvoissa olleissa henkilöistä oli päässyt jo itse ulos ajoneuvoista.

Poliisi tutkii kolarin syytä.