"Näpit irti!" – yli 200 asukasta osoitti mieltä lähikirjaston puolesta Laajalahdessa

Parisataa ihmistä kokoontui puolustamaan kirjastoa huutaen "Näpit irti!". Laajalahti ry

Yli 200 ihmistä kokoontui osoittamaan mieltään Laajalahden kirjaston säilyttämisen puolesta viime lauantaina.

– Kirjasto on ollut lakkautusuhan alla monta kertaa, mutta meiltä löytyy edelleen taistelutahtoa, Laajalahti ry:n tiedottaja Raili Lindberg sanoo.

Tavoitteena on vaikuttaa keskiviikkona alkaviin Espoon budjettineuvotteluihin ja lisätä talousarvioon kirjaston tarvitsemat määrärahat.

Kirjaston sulkeminen vaikuttaisi lamaannuttavasti myös kylän yhdistysten toimintaan, koska alueella ei ole tällä hetkellä muuta kokoontumistilaa. Laajalahden koulu on remontissa.

Julkisuudessa on esitetty väitteitä siitä, että kirjaston tilat ovat huonokuntoiset. Lindbergin mukaan kirjastosiipi kellareineen uusittiin perusteellisesti vuonna 2007. Ne ovat hyvässä kunnossa myös sisäilmaltaan.

Adressit.com-sivulla on mahdollista allekirjoittaa Laajalahden ja Soukan lähikirjastojen lakkauttamisaikeiden hylkäämistä koskeva vetoomus. Adressilla vaaditaan myös koko Espoon kirjastopalvelujen kehittämistä asukkaiden ja työntekijöiden näkemysten pohjalta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut