Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostaisitko 600 vuodepaikan kylpylähotellin? – Maineikas välittäjä arvioi: Hinta on edullinen

Scandic-hotelliketju lakkauttaa Scandic Siuntion, kertoo Länsi-Uusimaa.

Scandic Siuntio on ollut kiinni jo viime vuoden keväästä lähtien koronaepidemian takia, mutta nyt lappu laitetaan luukulle pysyvästi.

– Olemme tehneet kokonaisarvion tilanteesta ja Scandic Siuntiolla ei ole riittävästi asiakaspohjaa. Vapaa-ajan asiakkaita on, mutta liike- ja kokousasiakkaita ei ole riittävästi. Myös kuntoutustoimintaa on ajettu ajas rankasti, kertoo Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg Länsi-Uusimaalle.

Scandicin vuokrasopimus kiinteistön omistavan Miina Sillanpään säätiön kanssa päättyy huhtikuun lopussa.

Scandic ryhtyi pyörittämään hotellia 2018 keväällä. 3,5 vuoden jaksosta hotelli on ollut auki kaksi vuotta ja kiinni koronan vuoksi 1,5 vuotta. Hotellissa on vajaat 600 vuodepaikkaa ja 191 huonetta.

Itse hotellirakennus on ollut myytävänä viime vuoden joulukuusta lähtien. Myyntiä hoitaa Christies & Co. Christies & Co:n Venäjästä, Baltiasta ja Skandinaviasta vastaava johtaja Kimmo Virtanen kertoo, että joitain neuvotteluja on käyty.

Virtasen mukaan paikka on kaupan edullisesti, mutta hän ei lähde julkisuuteen haarukoimaan hintatasoa.

– Tuskin paikka tämän vuoden aikana enää kaupaksi menee, tähdätään ensi vuoteen. Me ollaan Euroopan isoin hotellinvälittäjä. Olemme tänä vuonna myyneet Euroopassa 300 hotellia, kertoo Virtanen.

Hotellin lopettamisesta kertoi ensin Länsi-Uusimaa.