Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitääkö kaupassa käyttää kasvomaskia? Näin vastaavat tavalliset espoolaiset: "Korona tulee jo korvista ulos"

Koronatoimet: Kasvomaskien käyttö on vähentynyt ruokakaupoissa.

Iäkäs pariskunta ostoksilla maskit huolellisesti kasvoille aseteltuna. Kaksi teinipoikaa maksaa ostoksensa pikakassalla, maskeja ei ole.

Lisää eläkeläispariskuntia maskit kasvoilla, nuori nainen ilman maskia...

Koronatilanteen helpotettua hieman, moni nuori näyttää luopuneen kasvomaskien käytöstä.

Vanhemmat ovat sen sijaan varovaisempia, kävi ilmi, kun Länsiväylä kävi tarkkailemassa espoolaisten maskikäyttäytymistä Olarin Prismassa viime torstaina.

Karkean arvion mukaan noin 80 prosenttia aamupäivän asiakkaista käytti maskia.

Kun toimittaja lähestyi maskittomia asiakkaita, kaikilla oli kiire eteenpäin – tai sitten kommentteja ei haluttu antaa omalla nimellä.

Ari Ylönen ja Aulikki Ylönen maksoivat ostoksensa itsepalvelukassalla.

– Äiti ei pysty käyttämään maskia, koska hän ei saa henkeä maski kasvoillaan. Itse aion käyttää maskia niin kauan kuin sitä suositellaan, Ari Ylönen totesi.

Hän on havainnut maskinkäytön viime aikoina vähentyneen ruokakaupassa.

Ostoksiaan pakannut Krista Lamminpää käyttää edelleen maskia.

– Olen käyttänyt maskia siitä asti, kun suositus otettiin käyttöön, ja aion käyttää edelleen, koska koronatartunnat ovat vieläkin huipussaan, Lamminpää sanoi.

Hän kertoi lisäksi pesevänsä kätensä sekä kauppaan tullessa että kotiin päästyään.

– Ostamme ruokaa myös netistä, ettei tarvitse käydä niin usein kaupassa.

Matinkylästä Olariin ostoksiin tulleella eläkeläispariskunnalla oli kasvomaskit. Heille kauppareissu on samalla kuntolenkki.

– Maski tuntuu vähän hankalalta, mutta sen käyttö on tarpeellista, rouva sanoo.

Viherrakentajana työskentelevä Tuomo Arkke osti Prismasta lounasta ja jäi kassojen läheisyyteen penkille syömään. Hän vetäisi maskin kasvoilleen heti syötyään.

– Käytön kasvomaskia joka kerta, kun käyn kaupassa. Se on ehdottomasti tarpeellinen, koska koronaa on vielä niin paljon liikkeellä, Arkke sanoi.

Nuori nainen pakkasi ostoksiaan. Hänellä ei ole kasvomaskia.

– Lopetin kasvomaskin käytön, kun olin saanut toisen rokotuksen ja kaikilla muillakin oli ollut mahdollisuus ottaa se, nimettömänä pysyttelevä nainen perusteli.

Ilman maskia on myös lapsensa kanssa kaupassa oleva nuori äiti.

– Käytin maskia, mutta lopetin sen pari kuukautta sitten. Korona tulee jo korvista ulos. Suojaako maski edes? anonyyminä kommentoiva nainen sanoi.

Hän tuli kauppaan omalla autolla Kauklahdesta. Julkista liikennettä hän ei käytä koskaan.

– Noudatan kyllä hyvää käsihygieniaa ja vältän ihmismassoja. En ole pitkään aikaan käynyt missään muualla kuin ruokakaupassa.