Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerrostalokodin keittiöstä alkanut tulipalo tuhosi asunnon ja vei 5 ihmistä evakkoon Espoonlahdessa – "Rasvapaloa ei pidä koskaan sammuttaa vedellä"

Kerrostaloasunnon keittiöstä alkanut tulipalo aiheutti laajat vahingot kahteen asuntoon Espoonlahden Ruorimiehenkadulla maanantai-iltana.

Pelastustoiminnan johtaja, palomestari Timo Tuomi kertoo, että palokunnan saapuessa paikalle tuli oli irti kerrostalon neljännessä kerroksessa ja asunnon perhe oli poistunut palavasta asunnosta.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammutti palavan huoneiston. Kerrostalosta evakuoitiin myöhemmin viisi ihmistä väistötiloihin.

Tuomen mukaan palosta aiheutui suuria palo- ja savuvahinkoja. Lisäksi kolmannessa kerroksessa sijaitseva toinen asunto kärsi savuvahinkoja.

Tuomen mukaan palo oli saanut alkunsa asunnon keittiöstä ruuanvalmistuksen yhteydessä.

Tuomi muistuttaa, että rasvapaloa ei pidä koskaan yrittää sammuttaa vedellä.

– Jos öljy syttyy kattilassa palamaan, sammuta palo kattilankannen tai sammutuspeitteen avulla. Vie sammutuspeite tai kattilankansi tiiviisti palon päälle, sammuta liesi ja liesituuletin sekä siirrä kattila viileälle levylle, Tuomi opastaa pelastuslaitoksen tiedotteessa.