Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"En usko, että kaksi vuotta sitten olisimme ryhtyneet tällaiseen" – Espoon kaupunginteatteri aloittaa uuden toimintamuodon, joka tarjoaa esimakua teatterin tulevaisuudesta

Esittävä taide: Espoon Kaupunginteatteri vahvistaa asemaansa Suomen kansainvälisenä teatterina.

Espoon Kaupunginteatteri aloittaa kansainvälisen digitaalisen ohjelmiston esittämisen Espoon Teatteri Plus -kanavansa kautta. Se on yksi korona-ajan innovaatioista.

– En usko, että kaksi vuotta sitten olisimme ryhtyneet tällaiseen, teatterin taiteellinen johtaja Erik Söderblom sanoo.

– Tiedämme hyvin vähän siitä, mitä muualla teatterimaailmassa tapahtuu, ja tämä on uusi tapa tuoda laadukkaita esityksiä katsojille.

– Hyvä puoli pandemiassa on ollut se, että olemme oppineet nauttimaan esittävästä taiteesta myös laadukkaiden tallenteiden kautta.

Digitaaliset esitykset ovat myös esimakua siitä, mitä espoolaiselle teatteriyleisölle voidaan tarjota, kun uusi teatterisali valmistuu Tapiolaan mahdollisesti vuonna 2027.

Espoon Teatteri Plus -ohjelmistossa julkaistaan kuukausittain uusi esitys maailman parhailta esittävän taiteen tekijöiltä suomeksi ja englanniksi tekstitettynä. Tällä hetkellä on katsottavissa Die Kinder der Toten (Kuolleiden lapset) -elokuva. Se perustuu Nobel-palkitun kirjailijan Elfriede Jelinekin saman nimiseen teokseen.

Striimaaminen on uutta kaikille.

Elokuva on kuvattu Itävallan Steiermarkissa kirjailijan lapsuuden maisemissa. Hulvaton ja absurdejakin piirteitä saava elokuva on amerikkalaisen Nature Theater of Oklahoman vapaa sovitus romaanista.

Koko ohjelmisto on koottu kansainvälisistä näyttämöteoksista, joiden tuominen Suomeen olisi Söderblomin mukaan kustannussyistä mahdotonta.

– Striimaaminen on uutta kaikille, joten neuvottelut ovat olleet pitkiä ja monimutkaisia, Söderblom huomauttaa.

– Haluamme tarjota teatteria, jota me suomalaiset emme ole osanneet kuvitella olevan edes olemassa.

Kauden 2021–22 Espoon Teatteri Plus ohjelmistossa on seitsemän kansainvälistä teosta, jotka kattavat eri tyylilajeja, kuten teatterin, tanssin, sirkuksen, musiikkiteatterin ja elokuvan.

Ohjelmisto esitetään yhteistyössä Keikalla.fi:n kanssa ja lippuja voi ostaa Lippu.fi-verkkokaupasta.