Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvoin tarjolla -lause pitää kerrankin paikkansa: Arvotalosta myydään huoneistoa ensi kertaa 33 vuoteen – pyyntihinta yli 12 000 euroa neliöltä

Kaivopuistossa kaupataan kotia arvotalosta, josta ei ole myyty yhtään asuntoa kiinteistönvälittäjän tietojen mukaan 33 vuoteen.

Villa Kalliolinna-nimisestä, vuonna 1834 rakennetusta huvilasta myydään 107-neliöistä huoneistoa, jossa on 3 huonetta ja keittiö.

Komean kivilinnan historia juontaa aikaan, jolloin Kaivopuistossa oli kylpylä. Kylpylävieraiden majoittamiseksi kesäisin päätettiin Kaivopuistoon rakentaa ensimmäisessä vaiheessa vuosina 1838–1851 kaikkiaan kahdeksan huvilaa.

Niistä on säilynyt näihin päiviin kaksi, joista toinen on Kalliolinna – tosin sekin ehti olla purku-uhan alla 1950-luvulla. Kaivopuiston kylpylän päärakennus tuhoutui kokonaan pommituksissa 1944.

Kalliolinnan rakennutti itselleen kylpylän intendentti, lääketieteen tohtori Fr. J. Rabbe ja suunnittelija oli arkkitehti E. B. Lohrmann. Rakennus valmistui 1843. Talon ulkonäköä on muuteltu vuosien saatossa, muun muassa eteläpäädyn puolitornit lisättiin 1871, kerrotaan kaupunginmuseon kuva-arkiston sivuilla.

Hintapyyntö asunnosta on lähetystöjenkin suosiman arvoalueen tasoa, 1 300 000 euroa. Neliöhinnaksi muodostuu jonkin verran yli 12 000 euroa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva asunto on ollut myynnissä ainakin syyskuusta lähtien.

Villa Kalliolinna on ollut 1950-luvusta lähtien osa yksityistä asunto-osakeyhtiötä ja siinä on neljä asuinhuoneistoa. Rakennus on suojeltu asemakaavalla.