Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bulgarian rytmejä ja elokuvallisia melodioita Kannusalissa – vuoden 2020 parhaan kansanmusiikkilevyn tekijät astuvat lavalle

Kansainvälinen ja musiikillisestikin yli rajojen kurottava yhtye DANTCHEV:DOMAIN tuo valoa marraskuiseen iltaan Espoon keskuksen Kannusalin (Kannusillankatu 4) konsertillaan 19. marraskuuta kello 19.

Suomalais-bulgarialaisen laulaja-säveltäjä Anna Dantchevin musikin ympärille syntyneen kansainvälisen kvintetin debyyttialbumi Say It äänestettiin vuoden 2020 kansanmusiikkilevyksi. Se on menestynyt myös kansainvälisillä maailmanmusiikin listoilla.

Anna Dantchev tunnetaan myös taiteilijanimellä Bulgarian Voice from Finland.

Yhtye yhdistää bulgarilaisia rytmejä ja elokuvallisia melodioita. Sen musiikkia on kutsuttu muun muassa vapaasti hengittäväksi etnoksi ja rajoja rikkovaksi rytmimusiikiksi.

Yhtyeen musiikki ammentaa perinteestä, mutta nojaa sujuvasti myös tämän päivän musiikilliseen ympäristöön.

Vuonna 2019 perustettu yhtye työstää toista albumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna. Kannusalin konsertissa kuullaan näytteitä myös tulevasta uudesta materiaalista.

Yhtyeen muodostavat Anna Dantchev (laulu, bulgarialainen tupan-rumpu), Erno Haukkala (pasuuna), Kenneth Ojutkangas (kitara, tuuba), Antti-Pekka Rissanen (rummut) ja João Luís (vibrafoni, perkussiot).

Liput Lippu.fi:stä ja ovelta, jos niitä on jäljellä.