Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inhimillinen, jämäkkä, lahjakas ja myös hyvä kokki, jolta saattoi saada lahjaksi itse kasvatettuja chilejä – Näin entiset kollegat muistelevat tiistaina poisnukkunutta Jyrki Kasvia

Henkilö: Pitkäaikainen kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Jyrki Kasvi menehtyi tiistaina.

Pitkän päivätyön politiikassa tehneen Jyrki Kasvin poismeno kosketti Espoossa monia.

Vihreiden entinen kansanedustaja ja Espoon kuntapolitiikassa vuodesta 1996 vaikuttanut Kasvi menehtyi pitkään sairastamaansa syöpään myöhään tiistaina. Hän oli kuollessaan 57-vuotias.

Kysyimme entisiltä kollegoilta, minkälaisia muistoja heillä on Kasvista:

”Jyrki oli arvostettu valtuutettu ja kansanedustaja. Minulle jäi erityisesti mieleen tekniikan tohtorin ja tietotekniikan kehittäjän inhimillinen ja ihmislähtöinen tapa lähestyä asioita ja päätöksentekoa.”

Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja

”Aloitimme Jyrkin kanssa valtuutettuina Espoon valtuustossa lähes yhtä aikaa noin 24 vuotta sitten. Kaikissa luottamustehtävissään Jyrki oli avoin, empaattinen ja pyrki yhteistyön rakentamiseen yli puoluerajojen. Valtuustoryhmän puheenjohtajana, jo vakavasti sairaana ollessaan, Jyrki kutsui koko valtuustoryhmän kotiinsa Laajalahteen illalliselle, että olisi kerrankin aikaa keskustella muustakin kuin esityslistalla olevista asioista. Jyrki kirjoitti kutsussa, että ”viralliset kokoukset ovat usein niin täynnä ohjelmaa, että emme ehdi juuri puhua muuta kuin asiaa, saati tutustua toisiimme.” Jyrki oli valmistanut meille ihanaa sienipastaa, tietysti vegaanisena.”

Sirpa Hertell, pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu, varavaltuutettu (vihr.)

Jyrki oli reilu ja jämäkkä valtuuston puheenjohtaja, joka on toiminut minulle hyvänä esikuvana. Kun hän valtuutettuna nousi puhujakorokkeelle raottamaan humoristisella otteellaan tulevaisuuden teknisten keksintöjen mahdollisuuksia tai kuvailemaan terveydenhuollon tietojärjestelmien kömpelyyksiä, koko sali hiljentyi kuuntelemaan.”

Henna Partanen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (vihr.)

”Tutustuin Jyrkiin paremmin hänen toimiessaan valtuuston puheenjohtajana. Hän oli reilu poliitikko, jolle asiat olivat aina tärkeämpiä kuin mielikuvat. Jyrki pyrki näkemään ihmisissä hyvää, vaikka olisi itse ollut eri mieltä. Se on piirre, josta jokaisella meistä olisi opittavaa.”

Henrik Vuornos, kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kok.)

”Jyrki Kasvin poismeno tuntuu musertavalta. Tunsin Jyrkin pitkältä ajalta ja olimme vuosia samassa eduskuntaryhmässä. Hän oli taitava ja lahjakas poliitikko ja tiedemies. Hän vaikutti suuresti tietoyhteiskunnan lainsäädäntöön ja oli arvostettu yli puoluerajojen. Jyrki oli lämmin ja valoisa, optimistinen ja kannustava.

Johanna Karimäki, kaupunginvaltuutettu (vihr.)

” Tämä oli pysäyttävä uutinen. Meillä oli pitkä, vuosia kestävä yhteinen taival, joka Jyrkin osalta päättyi liian aikaisin. Yhteistyömme ja ystävyyssuhteemme lujittui toimiessamme valtuuston puheenjohtajistossa espoolaisten asioita hoitaessa. Hän oli laajakatseinen päättäjä ja ymmärtäväinen sekä avoin kaikille mielipiteille. Jyrki oli suuri chilin ystävä ja chilin kasvattaja. Hän antoi niitä myös minulle.”

Markku Sistonen, kaupunginvaltuutettu (sd.)

”Keskustelimme paljon tietoturva-asioista, kyberturvallisuudesta ja teknologiaan liittyvistä kysymyksistä. Hän on ollut niitä harvoja kansanedustajia, jotka ovat vilpittömästi olleet kiinnostuneita näistä asioista, ja vieneet niitä poliittisesti eteenpäin. Iso aukko jää yhteiskuntaan, kun Jyrki on poissa.”

Jarmo Limnell, kaupunginvaltuutettu (kok.)

”Tämä on hyvin valitettava uutinen. Jyrki Kasvi oli hyvin asiallinen ja osaava henkilö. Hän perehtyi asioihin hyvin ja hänellä oli laaja tuntemus politiikasta.”

Simo Grönroos, kaupunginvaltuutettu (ps.)