Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei haukku haavaa tee -komediasarjan nuori espoolaisnäyttelijä viihtyi kuvauksissa – "Kyllä kaverit vähän kyselivät, että missä olen ollut"

Komedia: Tv-sarjan kuvauksissa jokaisen rooli on tärkeä. Espoolainen Julia Shepstone pääsi alan konkareiden seuraan.

Tv-komediasarjan kuvaukset olivat mukavaa vastapainoa kouluopiskelulle espoolaiselle Julia Shepstonelle ja helsinkiläiselle Kanerva Pauniolle.

He näyttelevät Pitkäsen perheen sisaruksia Sofiaa ja Jenniä Elisa Viihteen Ei haukku haavaa tee -komediasarjassa, jonka toinen tuotantokausi on nyt katsottavissa.

Uusissa jaksoissa Pitkäsen perhe yrittää totuttautua kummalliseen tilanteeseen, jossa isoäidin henki asustaa perheen koirassa. Outo tilanne johtaa hullunkurisiin sekaannuksiin.

Komedian pääosissa jatkavat ensimmäiseltä kaudelta tutut näyttelijät: Pirjo Heikkilä ja Jarkko Lahti Pitkäsen perheen aikuisina sekä Milo Snellman, Kanerva Paunio ja Julia Shepstone lapsina.

Hannele Lauri esittää perheen hiljattain edesmennyttä isoäitiä.

– Perheen lapset selvisivät kuvaustilanteista hyvin, mutta eläinten kanssa oli haasteellisempaa, ohjaaja Jäppi Savolainen sanoo.

Kyllä kaverit vähän kyselivät, että missä olen ollut.

Kuvakulmien kanssa piti olla tarkkana, kun Haukun roolissa vuorottelivat naaras- ja uroskoira. Haukun näyttelijä on ensimmäiseltä kaudelta vaihtunut borderterrieriksi.

Sarjan eläinvastaavana on toiminut arvostettu eläintenkouluttaja Tuire Kaimio.

– Kuvauksissa oli kivaa ja kaikki ihmiset olivat kivoja, Julia Shepstone kuvailee.

Hän joutui kuvausten takia olemaan poissa koulusta muutaman päivän.

– Kyllä kaverit vähän kyselivät, että missä olen ollut.

Jos kuvaukset eivät alkaneet heti aamulla, Julia teki ensin läksyt.

– Äiti auttoi tehtävien teossa, koska ne olivat joskus vähän vaikeita, Julia tunnustaa.

Suurin osa kuvauksista tehtiin Pitkäsen perheen ”kodissa”. Mukavaa vaihtelua toivat perheen pihamaalla kuvattu tarina ja Prismassa kuvattu kohtaus.

Kameran edessä työskentely oli Julian mielestä helpompaa nyt, kun hänellä oli jo kokemusta ensimmäiseltä kaudelta ja mainoskuvauksistakin.

Hän on näytellyt Haukun lisäksi Aallonmurtajan ensimmäisellä kaudella.

Ensimmäisen kauden palkkiollaan Julia Shepstone hankki perheelle koiran. Toisen kauden rahoilla hän on ostanut vähän vaatteita ja laittanut osan säästöön.

Julia käy peruskoulua Jalavanpuiston kaksikielisessä (suomi-englanti) koulussa. Näyttelemisen lisäksi hän harrastaa koripalloa ja uimahyppäämistä.

Myös Kanerva Paunio viihtyi kuvauksissa. Hänen mielestään tunnelma oli ihana.

– Jokaista tarvitaan kuvauspaikalla, vaikka näyttelijöiden panos näkyy parhaiten. Esimerkiksi catering loi taustalla rentoa tunnelmaa.

Kuvauspaikan ruoka ja herkut saivat Julialtakin erikoismaininnan.

Kanervan mukaan kokeneet näyttelijät suhtautuivat hienosti nuoriin näyttelijöihin. Kaikki olivat tekemässä samaa juttua.

Helsinkiläinen Kanerva Paunio on valmistunut Kallion lukiosta. Hän on näytellyt aiemmin Valoa valoa valoa -elokuvan sivuroolissa.

– Kalliossa suhtaudutaan aika joustavasti poissaolopyyntöihin, koska monilla on opiskelun lisäksi muita projekteja.

– Seuraavan päivän läksyjä tuli joskus tehtyä vasta puolenyön aikaan. Lukiossa opiskelu on jokaisen omalla vastuulla.

Tulevaisuuden ammatti on Kanervalla vielä mietinnässä. Näyttelijäntyön lisäksi mahdollisia ammatteja ovat journalisti tai psykologi.

Ei haukku haavaa tee -sarja on sopii koko perheen katsottavaksi. Koiramaisissa kommelluksissa sekä anopin ja miniän hankalassa suhteessa on tarttumapintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lisätty 23.11. kello 10.53: Sarja on katsottavissa eli Elisa Viihde Viaplayssä.