Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Suomalaisten lahjoitusinto lisääntynyt korona-aikana

Uutissuomalainen kertoo, että suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitusinto on kasvanut selvästi koronapandemian aikana. Lahjoitusten lisääntyminen näkyy keräysten tuloksissa jopa useiden kymmenien prosenttien kasvuna.

Esimerkiksi Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen lahjoitettiin koronavuonna 2020 lähes 2,9 miljoonaa euroa. Se on yli 1,5 kertaa sen verran kuin aiemmin parhaimmillaan.

Lahjoitukset näkyvät myös järjestöjen tilinpäätöksissä. Esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin varainhankinnan tuotot kasvoivat 6,4 prosenttia vuonna 2020 vuoteen 2019 verrattuna. Luvussa ei ole mukana testamenttilahjoituksia.

Useita hyväntekeväisyysjärjestöjä edustavan Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n puheenjohtaja Leena Poutanen kertoo, että kansainvälisten tilastojen mukaan erityisesti yksityislahjoittaminen ja kertalahjoittaminen ovat lisääntyneet koronavuoden aikana.

– Voittajia ovat ne järjestöt, jotka tekevät humanitaarista työtä kriisialueilla. Se on selvästi koronan mukanaan tuoma ilmiö, että humanitaariseen työhön on lahjoitettu mieluummin kuin aikaisemmin, Poutanen sanoo.