Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetun suuryhtiön ex-johtaja kolaroi Kehä II:lla Espoossa, pakeni ja kertoi aloittaneensa reippaan juopottelun – rattijuopumussyyte meni nurin oikeudessa

Tunnetun suomalaisen suuryhtiön entinen johtaja on tuomittu liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoihin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Keski-ikäinen mies sai 40 päiväsakkoa, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 4 040 euroa.

Mies törmäsi henkilöautolla toisen henkilöauton perään Kehä II:lla Espoossa vuoden 2019 marraskuussa.

Jatkettuaan ajoaan jonkin aikaa mies hylkäsi autonsa ja pakeni kolaripaikalta jalan.

Poliisi tavoitti miehen tämän kotoa ja otti häneltä verinäytteen pari tuntia kolarin jälkeen. Mieheltä mitattiin 2,02 promillen humalatila.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Molemmat syytenimikkeet kaatuivat oikeudessa näytön puutteeseen.

Syytteet kiistänyt mies puolustautui sanomalla, että hän oli ennen kolaria juonut kaksi pientä olutta ja selitti aloittaneensa juopottelun vasta kolaroinnin jälkeen

Mies kertoi käyneensä muun muassa paikallisessa pubissa Niittykummussa. Kolarin ja kiinnioton välissä hän sanoi juoneensa tyhjäksi autostaan nappaamansa kahden desin kokoisen kossupullon, yhden Jägermeister-shotin, yhden ison ja yhden pienen oluen sekä pari desiä viiniä.

Oikeus katsoi, että jutussa jäi jäljelle järkevä epäily miehen syyllisyydestä, ja rattijuopumussyyte oli siten kokonaisuudessaan hylättävä.

Oikeus perusteli ratkaisuaan muun muassa keskusrikospoliisin tekemällä laskelmalla, jonka mukaan miehen humalatila oli voinut olla kolarihetkellä alle rattijuopumuksen rajan, mikäli tämä oli juonut mainitsemansa alkoholiannokset vasta ajon jälkeen.

Myös syyte törkeästä liikenteen vaarantamisesta kaatui puutteelliseen näyttöön, sillä miehen kuljettaman auton tilannenopeudesta, kolarin toisen osapuolen toiminnasta tai muistakaan olosuhteita ei ollut pitävää näyttöä.

Miehen mukaan kolarin toinen osapuoli oli vaihtanut kaistaa yllättäen, jolloin hän ei ollut ehtinyt väistää ja törmäsi auton takakulmaan.

Mies myönsi syyllisyytensä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Rekisterinumeron perusteella mies ajoi hintavaa saksalaisvalmisteista autoa. Ajokki oli miehen työnantajan omistuksessa.

Mies ei ole enää kyseisen yhtiön palveluksessa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Edit klo 17.55: Oikaisu: tuomitun miehen työnantajayhtiö ei ole noteerattu pörssissä, kuten tekstissä aluksi väärin kirjoitettiin.