Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Pääkaupunkiseudun jengiongelma saatava katkaistua ja muualle leviäminen estettävä, sanoo kovempia rangaistuksia kannattava sisäministeri Krista Mikkonen

Uutissuomalainen kertoo, että sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on valmis koventamaan rangaistuksia osana jengirikollisuuden vastaisia toimia. Jengiytyminen on ainakin toistaiseksi leimallisesti pääkaupunkiseudun ongelma.

Poliisin arvion mukaan pääkaupunkiseudulla on kymmenisen katujengiä. Niihin kuuluu noin sata parikymppistä henkilöä.

– Totta kai tähän tilanteeseen pitää tarttua määrätietoisesti. Esimerkiksi laittomien ampuma-aseiden ja räjähteiden hallussapidosta on todettu tarvetta (kovemmille rangaistuksille), sanoo perjantaina sisäministerin pestiin ympäristö- ja ilmastoministerin tehtävästä siirtynyt Mikkonen Uutissuomalaiselle.

Mikkosen mukaan pelkästään kovemmat rangaistukset eivät riitä vaan tarvitaan myös sosiaalipolitiikkaa.

Ministeri muistuttaa, ettei jengiytymistä on ollut suurissa suomalaisissa kaupungeissa aiemminkin. Hän arvioi, että koronan aikana lisääntynyt nuorten pahoinvointi on yksi syy jengiytymisen vahvistumiselle.