Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paperisten verokorttien postitus maksaa yli 3 miljoonaa euroa – Veroasiat hoitaa täysin sähköisesti vain 755 000 Verohallinon asiakasta

Yli neljä miljoonaa henkilöä saa kotiinsa paperisen verokortin joulu–tammikuussa. Niiden postitus maksaa yli kolme miljoonaa euroa.

Vain 755 000 Verohallinnon asiakasta on luopunut paperisesta veropostista. Sähköistä OmaVeroa käyttää kuitenkin kolme miljoonaa veronmaksajaa.

OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta kertoo, että paperisesta veropostista voi luopua, kun ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit.

Kun ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit, hänelle ei enää tule palvelua käyttävien viranomaisten lähettämää paperipostia. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti. Viestit on ottanut käyttöön 755 000 henkilöä.

Vuoden 2022 verokortit tulevat OmaVeroon 14. joulukuuta mennessä.

Suomi.fi-viestin käyttäjä saavat tiedon sähköpostiinsa heti, kun OmaVerosta löytyy uutta veroasiaa kuten esimerkiksi uusi verokortti.

– Jos lähetämme verokortin paperipostissa, asiakas ei saa mitään ilmoitusta siitä, että verokortti löytyy jo ennen paperipostin saapumista OmaVerosta ja sen voi tarvittaessa päivittää palvelussa, Jarva kertoo tiedotteessa.

Hän kertoo, että Suomi.fi-viestien kautta pystytään tarvittaessa helposti lähestymään ihmisiä.

– Heitä voi lähestyä esimerkiksi silloin, jos näyttää siltä, että heidän verokorttinsa tuloraja on liian matala, Jarva sanoo.

Tänä vuonna 46 000 henkilöä on saanut Verohallinnolta Suomi.fi-viestien kautta viestin, että verokortin tuloraja kannattaa tarkistaa.