Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | Kiuru: Ravintoloiden anniskelun päätyttävä jatkossa klo 17 – Vaihtoehtona koronapassi, jonka käyttöön tulossa muutos

Ravintoloiden anniskelua on tarkoitus rajoittaa niin, että anniskelu on päätettävä kello 17, sanoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tiedotustilaisuudessa torstaina iltapäivällä.

Hänen mukaansa sote-ministeriryhmä suosittelee, että valtioneuvosto päättäisi tänään tai huomenna ravintolarajoitusten kiristämisestä.

– Säännöksen vastaisesti on mahdollista toimia niissä ravitsemisliikkeissä, jotka ottavat käyttöön koronapassin, Kiuru sanoi.

– Esityksemme on, että jo viikonloppuna ravintolarajoituksia kiristetään epidemiatilanteen hallintaan saamiseksi.

Syynä on tapausmäärien kova nousu.

Hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) kertoi, että tiukemmat rajoitukset tulisivat voimaan sunnuntaina 28. marraskuuta. Esityksen mukaan anniskeluravintolat saisivat jatkossa anniskella vain kello 17 asti ja niiden olisi suljettava ovensa kello 18.

– Jos ravitsemusliikkeessä ei anniskella, se saisi pitää liikkeensä avoimena kuten tälläkin hetkellä. Silloin koronapassia ei edellytettäisi esimerkiksi hampurilaispaikoissa ja kahviloissa.

Kaikista rajoituksista voisi vapautua vaatimalla koronapassia.

STM:n strategiajohtaja Pasi Pohjola kertoi, että hallitus esittää tartuntatautilakiin muutosta, jonka mukaan koronapassia pitäisi vaatia koko ravintolan aukiolon ajan. Tällä hetkellä osa ravintoloista vaatii koronapassin vasta illalla, jolloin niiden pitäisi muuten sulkea ovensa.

Muokattu 25.11.2021 kello 14.12: Lisätty Ismo Tuomisen osuus. Korjattu alku muodosta rajoitetaan jo tänään klo 17 muotoon rajoitetaan niin, että anniskelu on päätettävä kello 17. Kello 14.57: Muutettu tilaisuuden aikamuoto tilaisuuden päätyttyä, lisätty Pasi Pohjolan osuus ja tarkennettu kärjen "rajoitetaan" muotoon "on tarkoitus rajoittaa"..