Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dilemman uusi single syntyi toisten huomioimisesta, ja se on alkusoittoa artistin toiselle albumille – "Kun keskitytään välittämään toisistamme, kaikki on mahdollista"

Espoolaislähtöinen, Niittykummussa teinivuosinaan asunut hip-hop-artisti Dilemma julkaisee uutta musiikkia.

– Mä oon pandemian aikana keskittynyt uudistamaan omaa arvomaailmaa ja huomioimaan läheisiäni entistä enemmän. Biisi on lopputulema tästä. Oon huomannu, että kaikki on mahdollista, kun keskitytään välittämään toisistamme ja sitä energiaa tää biisikin välittää, Dilemma kertoo.

Valokeila!-biisi julkaistaan 26. marraskuuta, kyseessä on Dilemman toisen albumini ensimmäinen single.

Dilemma on sinnikkäästi raivannut tietään musiikin maailmaan ja hän on kehittänyt osaamistaan määrätietoisesti.

Dilemma allekirjoitti levytyssopimuksen Suomen Musiikille viitisen vuotta sitten. Silloin hän ei tuntenut alalta ketään eikä tiennyt musiikin tekemisestä oikein mitään.

– Lähetin levy-yhtiölle yhden biisin. Siinä ei ollut minkäänlaista esittelytekstiä eikä viestillä tainnut olla otsikkoakaan. Vain se biisi liitteenä. Vastaukseksi tuli levytyssopimus, Dilemma sanoi Länsiväylän haastattelussa kesäkuussa 2018.

Lue myös: Tärkeintä on aitous – Niittykummun kasvatti Dilemma räppää kivusta ja nautinnosta

Dilemma tunnustaa reilusti, että hän tarvitsi uransa alussa opastusta ja myös sai sitä.

– Olen kiitollinen tuottajille ja levy-yhtiön edustajalle Kari Hynniselle ja viimeisimpänä Isolla Musicin Jonas Olssonille. Nyt mulla on kristallin kirkas visio siitä mitä haluan tehdä ja upea tiimi minkä kanssa kaikki on mahdollista.

Dilemma haluaa omalla musiikillaan luoda pikkuisen parempaa maailmaa. Sittemmin hän on puuttunut taiteellaan aktiivisesti muun muassa koulukiusaamiseen, perheväkivaltaan ja sukupuolinarratiiveihin.

Hänet on palkittu muun muassa Vuoden hyvä teko lapselle -tunnustuksella.

Dilemma on päässyt työskentelemään omien idoliensa, muun muassa Pelle Miljoonan, Joel Hokan ja Toni Wirtasen kanssa.

– Oon saanut hurjasti tukea ja olen kiitollinen siitä. Tästä kiitollisuuden tunteesta tää biisikin on saanut alkunsa. Siitä fiiliksestä kun keskitytään välittämään toisistamme niin kaikki on mahdollista.

Artisti julkaisee Valokeila!-singlen omakustanteisena.

Kappale yhdistää suomalaista iskelmää, rokkia ja hiphoppia. Tekstissä korostetaan rakkauden ja arvokkaan ihmissuhteen merkitystä kaiken pyörityksen keskellä. Kappaleen tuotannosta vastaa muun muassa Cheekin megahittejä ( Liekeissä, Sä Huudat) tehtaillut Millionaire Men.

Korona ehti hellittää sen verran, että Dilemma on syksyllä päässyt keikoille.

– Oli ihan mielettömän siistiä olla niin lähellä omien kuuntelijoiden kanssa. Mul on ihanammat fanit kun oisin osannu ikinä toivoa. Heinäkuussa keikkailtiin KOVA EP:n tiimoilta ja joulukuussa lähdetään taas keikoille. Kalenteri täyttyy koko ajan ja odotan innolla et päästään pistää hullut bileet pystyyn kaupungeissa ja kylissä.

Toinen albumi julkaistaan ensi vuonna Dilemmalle tärkeänä merkkipäivänä.

– Oon päättänyt tehdä kovimman albumin mitä Suomessa on ikinä tehty. Kyseinen tavoite on kehittänyt mua nyt jo hurjasti niin muusikkona kuin ihmisenä. Kokoajan tulee piiskattua itseensä seuraavalle tasolle.

– Toistaiseksi teen omakustanteena, mutta tilanteet elää ja voi muuttua yllätävänkin nopeasti, Dilemma sanoo.