Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko Uudellemaalle laaja maski- ja etätyösuositus – Koskee myös rokotettuja

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskin käyttöä ja etätöitä koko Uudellamaalla. Vahvat suositukset ovat voimassa ensi tammikuun 16. päivään saakka, todetaan Hus tiedotteessa.

Varhemmin tällä viikolla pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä antoi jo samat suositukset pk-seudulle.

Husin tiedotteessa kerrotaan, että maskia tulee käyttää kaikkien yli 12 vuotta täyttäneiden riippumatta siitä onko heitä rokotettu. Käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan myös kouluissa kuudennesta luokasta lähtien koko Uudellamaalla.

Koordinaatioryhmä toteaa, että suositus koskee myös yksityisiä toimijoita. Maskia tulisi siten edellyttää henkilökunnalta ja asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

Etätyöstä linjataan, että sitä tulisi noudattaa kaikissa töissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Jos se ei ole mahdollista, kasvomaskia käytettäisiin, vaikka turvavälien pitäminen onnistuisi.

– Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti, ryhmä oheistaa.

Lisäksi koordinaatioryhmä pitää tarpeellisena rajoittaa lisää Uudenmaalla järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Tiedotteen mukaan asian pikainen valmistelu on käynnistetty.

,