Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus päätti: Ravintolarajoitukset tiukkenevat epidemian leviämisalueilla, jos koronapassi ei ole käytössä

Hallitus päätti tänään, että ravintolarajoitukset tiukkenevat koronaepidemian leviämisalueilla. Niihin kuuluvat muun muassa Uusimaa, Kymenlaakso ja Etelä-Pohjanmaa. Aukioloaikoja rajoitetaan sunnuntaista lähtien.

Kaikilla leviämisalueilla ravintoloiden on lopetettava alkoholin anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18, jos ne eivät vaadi asiakkailtaan koronapassia. Ne voivat avautua uudelleen varhain aamulla kello 5.

Jos ravintolassa ei myydä alkoholia, sen saa pitää auki yöllä kello 01 saakka. Esimerkiksi pikaruokapaikkojen ja kahviloiden aukioloa ei rajoiteta. Myös baarit ja ruokaravintolat, jotka eivät myy alkoholia, voivat olla auki kello 05–01.

Jos alkoholin anniskelu on ravintolan päätoimiala, sisällä ja ulkona on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Rajoituksen mukaan sisällä kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikka.

Hallituksen päättämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos asiakkailta edellytetään koronapassia. Hallitus päätti rajoituksista sote-ministeriryhmän eilisen esityksen mukaisesti.

Rajoitukset koskevat Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriä