Kirkkonummi saa valtiolta joululahjan: lisätukea 2,2 miljoonaa euroa – muut tuensaajat pääosin maaseudun pikkukuntia

Kirkkonummen kunta saa valtiolta ylimääräisen joululahjan. Valtioneuvosto myönsi Kirkkonummelle 2,2 miljoonaa euroa harkinnanvaraista valtionapua.

Kirkkonummi haki harkinnanvaraista korotusta tämän vuoden valtionapuun. Hakijoita oli yhteensä 82 kuntaa, ja jaossa yhteensä 30 miljoonaa euroa.

Ehtona korotukselle oli, että kunta on ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa.

Valtioneuvosto myönsi torstaina lisätukea 30 kunnalle. Kirkkonummi sai 2,2 miljoonaa euroa. Kunta oli hakenut avustusta 4,3 miljoonaa.

Harkinnanvaraisia valtionavun korotuksia ovat tyypillisesti ennen korona-aikaa hakeneet syrjäseutujen pienet kunnat, jotka kamppailevat väestökadon ja talousvaikeuksien kanssa.

Tänä vuonna hakijoissa oli useita isoja kaupunkeja, mutta tuen saajien joukossa korostuvat edelleen pienet kunnat.

Uudellamaalla tukea saavat Kirkkonummen lisäksi vain Mäntsälä (1,55 milj. euroa) ja Hyvinkää (2,2 milj.). Esimeriksi Järvenpää haki 9 miljoonaa euroa, muttei saanut mitään.

Kirkkonummella ylimääräinen valtionapu on 55 euroa asukasta kohden.

Kunnat saavat rahat vielä tänä vuonna. Kirkkonummella summa korjaa tämän vuoden tilinpäätöstä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut