Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mauri Kunnakset joulusadut saavat aivan uuden muodon – eturivin artistit harjoitelleet kesästä lähtien: "Läheisille vaan vilpitön anteeksipyyntö!"

Konsertti: Jenni Pääskysaari ja Santtu Palm ovat siirtäneet Mauri Kunnaksen joulukirjat näyttämökonsertiksi.

Mauri Kunnaksen jouluiset tarinat saavat uuden muodon musiikin ja visualisoinnin keinoin Musiikkitalossa 4. joulukuuta.

Koko perheelle soveltuvan näyttämökonsertin musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesteri (VVO) solisteinaan Laura Voutilainen ja Mikko Töyssy.

Ajatus konserttiin lähti kapellimestari Ako Kiiskin palloteltua ideaa VVO:n kanssa Mauri Kunnaksen joulukirjoihin pohjautuvasta esityksestä.

– Ako otti sitten yhteyttä minuun ja meidän yhteiseen käsikirjoittaja-ystäväämme Santtu Palmiin, että miten yhdistäisimme musiikin ja Kunnaksen upeat kirjat, konsertin toinen käsikirjoittaja Jenni Pääskysaari kertoo.

Idea esiteltiin Kunnakselle noin vuosi sitten.

Pääskysaari kertoo, että Kunnasta on pidetty ajan tasalla projektin etenemisestä, mutta hän ei ole puuttunut käsikirjoittajien valintoihin.

Kunnas on kuitenkin kertonut käsikirjoittajille, millainen joulumusiikki on hänelle tärkeintä. Tarinan kehittelyn myötä kapellimestari Kiiskille tuli kirkkaita ajatuksia esitettävistä kappaleista.

Kappaleista monet ovat joulun klassikoita, joita esittämään haluttiin takuuvarmat esiintyjät. Laura Voutilaista ja Mikko Töyssyä Pääskysaari kuvaa laaja-alaisiksi esiintyjiksi.

– Molemmilta taittuu laulaminen, mutta myös heittäytyminen ja huumori.

Töyssy kertoo Kunnaksen teoksien olevan tuttuja pitkältä ajalta.

– Tässä nivoutuu paljon symboliikkaa itselle. Onpa kiva päästä lapsuuden äärelle.

Lue myös: Kirjailija Mauri Kunnas sanoo, että lapsia ei pidä pelotella ilmastonmuutoksella – uuden kirjan ajankohtaisuus yllätti tekijän itsensäkin

Töyssyllä on monta rautaa tulessa, joten konsertin kappaleita hän on harjoitellut tilaisuuksien tullen. Tästä syystä hän on tankannut joululauluja lähes ”jo ennen kuin syyslehdet kellastuivat”.

– Läheisille vaan vilpitön anteeksipyyntö!

Sekä Töyssy että Pääskysaari odottavat konserttia innolla.

Pääskysaari sanoo olevansa malttamaton näkemään konsertin kokonaisuutena. Niin käsikirjoitus, musiikki kuin visuaalinen toteutus ovat valmistuneet eri tahoilla.

– Pääsemme treenaamaan yhdessä orkesterin, solistien ja visuaalisen työryhmän kanssa konserttia edeltävällä viikolla.

Mikko Töyssy toivoo luontoäidiltä hieman apua tunnelmanluontiin.

– Jos konserttiviikonlopulle saataisiin pieni lumiverho tänne Kehä kolmosen sisään, niin ei olisi pahitteeksi.

Hän myös muistuttaa, ettei kyseessä ole tapahtuma pelkästään perheen pienimmille.

– Tämä on konsertti, joka toimii myös aikuisille.